Hjärtligt prinsbesök hos EM-volontärer

Under lördagen samlades över 100 volontärer i Solnahallen för en informations- och utbildningsträff inför sommarens UEFA Dam-EM 2013. Under dagen genomförde Hjärt-lungfonden en utbildning i hjärt-lungräddning som besöktes av ingen mindre än H.K.H Prins Daniel, som både är beskyddare av UEFA Dam-EM 2013 och hedersledamot i Hjärt-lungfondens styrelse

- Det är jättefint att ni ställer upp i sommar och att ni tar del av hjärt-lungutbildningen. Denna utbildning kan vara helt avgörande när olyckan väl är framme, sade Prins Daniel till de deltagande volontärerna och önskade alla stort lycka till i sommar.


Volontärerna fick bl.a. utbildning i hur man använder en hjärtstartare och hur man praktiskt utför hjärt-lungräddning.
- Utbildningen har varit jättebra. Jag har varit volontär vid ett flertal stora evenemang och blivit utbildad i hjärt-lungräddning flera gånger, men den här utbildningen är en av de bättre jag fått. Framförallt var det bra att vi fick prova på att använda hjärtstartare, sade Niclas Hedlund som är en av totalt 1400 volontärer som kommer jobba med EM i sommar.
- Jag är jättenöjd med dagen, och sen var det extra kul att få hälsa på Prins Daniel

Svenska fotbollförbundet, Hjärt-lungfonden, UEFA och The World Heart Federation, har i samband med UEFA Dam-EM 2013 under devisen ”Make a Healty Heart your Goal” startat en kampanj som handlar om att aktivt idrottande kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar där en del av kampanjen har varit att utbilda turneringens volontärer.
- Det är fantastiskt kul att så många volontärer har velat och haft möjlighet att delta på dessa utbildningar. De personer vi har träffat under våren har visat ett fantastiskt engagemang och kommer göra ett superjobb i sommar, säger Anna Nilsson som är volontärsansvarig i UEFA Dam-EM 2013 organisationen. Självklart är det också jättekul att Prins Daniel ville komma och träffa våra volontärer.Under våren har man arrangerat totalt 7st volontärträffar, en i varje värdstad, där närmare 900 personer fått utbildning i hjärt-lungräddning.
Lördagens träff var den sista.Organisationschefen för UEFA Dam-EM 2013, Göran Havik:
- Det är oerhört glädjande att Prins Daniel inte bara är beskyddare för turneringen utan att han även engagerar sig i vårt evenemang. Att prinsen väljer att närvara vid detta utbildningstillfälle är också fantastiskt kul då han får träffa turneringens kanske största hjältar, volontärerna,