Djurgården över strecket

Landskamp och toppstrid till trots - kvällens mest påtvungna match spelades i Sundsvall mellan två lag som gärna vill göra någonting åt läget i botten av Elitettantabellen. Djurgårdens IF kan för närvarande bäst i det avseendet, 1-0 mot Sundsvalls DFF och tre poäng som tar laget upp över strecket.

Första halvleken blev mållös och en lite av en transportsträcka. De riktigt intensiva situationerna kom inte förrän efter paus.

Madeleine Stegius utnyttjade ett läge som hon själv skapade till ett mål för Djurgården efter 70 minuter.
- Hon har två-bra chanser tidigare och hamnar i en position som hon ofta hamnar i, vänder upp efter inkast, hittar en lucka i bortre hörnet, sade Djurgårdens tränare Marcelo Fernandez.

- En bra individuell prestation men från vår sida var det också en solid laginsats.

Djurgården stack upp ytterligare några gånger men fick ändå ligga en hel del på försvar för att hålla undan i matchen. Inte minst sedan målvakten Tove Enblom fällt Linda Sjödin och blivit utvisad ökade trycket mot gästernas mål.

Men tack vare inhoppande keepern Rebecca Rudner och en stabil defensiv höll Djurgården nollan.
- Skönt, en jätteviktig seger för oss. Vi visar att vi har blivit tryggare och växer in i kostymen, under den senaste månaden har vi byggt på stabiliteten och tryggheten, sade Marcelo Fernandez.

Djurgården hade trafikproblem längs vägen och matchstart försenades därför en halvtimme. Hemmalaget har också haft sina problem längs vägen i Elitettan - skador, spelarrockader och bara en poäng sedan segern i premiären för drygt två månader sedan.
- Det går framåt, men sakta. Det vi framförallt har varit tvungna att skifta är backlinjen, nu har vi iallafall haft samma spelare där två matcher i rad, sade Sundsvalls
tränare Patrik Jonsson och fortsatte med att ge sin syn på ännu en förlust.

- En jämn match, typiskt 0-0-spel med få lägen som jag ser det.

Har ni någon het kvitteringschans?
- Dels situationen med frilägesutvisningen. Sedan har vi inlägg där Katia da Silva nickar bollen och returen går till Ida Brännström men målvakten räddar.

Sundsvall får kämpa vidare med tre matcher kvar att vända på före uppehållet. I skadehärvan har inte heller det beramade nyförvärvet Katia från Brasilien undkommit.

Mot Djurgården spelade hon för första gången med Sundsvall. Inhoppet, cirka tolv minuter på plan fick dock ett abrupt slut. Nytt byte och Katia gick av plan när klockan tickade upp mot stopptid.
- Hon fick känning av sin fot som hon kört rehab med. Det var en chansning att ta in henne, imorgon får vi se hur allvarligt det är, sade Patrik Jonsson efter ännu en tung kväll för seriejumbon.