Dansk EM-trupp med förnyelse på målvaktsposten

Den danske förbundskaptenen Kenneth Heiner-Möller gjorde valet enkelt för sig eller var iallafall rimligt säker på saken utan några stora ändringar i sista minuten. Truppen till det senaste landslagslägret blir också den som representerar Danmark i EM.

Ett sista frågetecken rätades ut när den mest erfarna av målvaktsalternativen, Heidi Johansen inte fullt ut lyckades ta sig tillbaka efter korsbandsskada och inte klarade de sista testerna.

De tre som kommer med på målvaktsposten har sammanlagt 21 landskamper, 19 av dem finns hos Stina Lykke Pedersen (Bröndby IF) som är relativt nytt förstaval sedan sent på förra säsongen. Landslagsdebuten är två år gammal men hon fanns med på bänken redan under EM i England 2005.

Då som 2009 åkte Danmark ut i gruppspelet. Endast nio av de 23 spelarna var med vid förra EM, laget anförs dock fortfarande av Katrine S. Pedersen som rundade 200 landskamper under Algarve Cup i våras och gör sitt femte EM-slutspel.

Pedersen tillhör sedan flera år norska Stabaek i klubbsammanhang, fem av spelarna representerar klubbar i Damallsvenskan och de övriga 16 återfinns i danska ligor.

Målvakter
1: Stina Lykke Petersen
16. Cecilie B. Sørensen
22. Katrine Abel

Backar
2. Line Røddik-Hansen
4. Christina Ørntoft
5. Janni Arnth Jensen
12. Line S Jensen
14. Malene Maquard Olsen
18. Theresa Nielsen
19. Mia Brogaard
21. Cecilie Sandvej

Mittfältare
3. Katrine S. Pedersen
6. Mariann Gajhede Knudsen
9. Nanna Christiansen
10. Pernille Harder
15. Sofie Junge
20. Sine Hovesen
23. Karoline Smidt Nielsen

Kantspelare
8. Julie Rydahl Bukh
11. Katrine veje
13. Johanna Rasmussen

Anfallare
7. Sanne Troelsgaard
17. Nadia Nadim.

Taggar: ,
Rufus 2013-06-21 18:14

Heiner-Möller har tagit ut den slagkraftigaste trupp broderlandet i söder kan ställa upp med. Det kan nog räcka långt - och DK kan definitivt sätta krokben för Sverige den 10 juli. Sveriges motdrag hänger dock på att vårt försvar neutraliserar Nadia Nadim och Pernille M Harder, samt att Kosse & L8 gör de avgörande mål de förväntas göra. Gissa om det blir dramatik på Gamla Ullevi!

Martin 2013-06-21 22:41

Danmark kommer nog bli en riktigt obehaglig motståndare den 10 Juli tror jag. Man har ett spelskickligt lag med spelare som Pernille M. Harder och Nadia Nadim som kan göra mycket på egen hand, två riktiga artister.

Röddick-Hansen är en av damallsvenskans bästa backar och både Veje och Rasmussen har stora kvalitéer. Det vill till att de spelare som får chansen i Damlandslagets försvar står för en 100 % insats och att våra offensiva spelare med Schelin och Kosse i spetsen går rakare mot mål och framförallt blir effektivare.

Jag tror inte Danmark går mållösa från premiären så det kommer krävas minst 2 svenska mål för seger.