Nytt biljettsläpp till EM-finalen

På grund av ombyggnationer på arenan för EM-finalen har arrangören under en längre tid varit tvungen att blockera en hel del platser på läktarens långsida etage 1 och 2. Delar av dessa biljetter släpps under onsdagen upp till försäljning och så fort det är 100 % klart hur ombyggnationen kommer påverka läktarplatserna kommer resterande biljetter att släppas till försäljning.

UEFA Dam-EM är på väg att bli en riktig publiksuccé. Med några veckor kvar till avspark har det sålts drygt 85 000 biljetter på förhand för de 25 matcherna, Sveriges matcher är i princip utsålda och flera andra matcher har sålt väldigt bra, inte minst EM-finalen. Intresset för EM-finalen på Friends Arena den 28 juli har ända sedan biljettsläppet varit väldigt stort. I dagsläget är närmare 20 000 biljetter sålda av totalt ca. 30 000 biljetter – alltså redan två tredjedelar.

- Det har varit ett väldigt stort intresse för finalen, bättre än vi kunde väntat oss. Framförallt trodde vi kanske inte på ett sådant driv i biljettförsäljningen eftersom man inte vet vilka lag som kommer mötas i finalen, säger Göran Havik, organisationschef för Dam-EM 2013.

- Nu känns det väldigt skönt att kunna släppa upp platser som varit blockade för allmänheten till försäljning, inte minst med tanke på att vi märker ett ännu hårdare tryck för varje dag som går nu. Finalen går ju om lite drygt en månad och i takt med att mediebevakningen, exponeringen och intresset för turneringen ökar så räknar vi också att det blir högre tryck på biljetterna, säger Göran Havik.

Kapaciteten är som sagt begränsad till 30 000 platser och EM-organisationen hoppas på fullsatta läktare den 28 juli.

- Visst vore det en dröm att kunna presentera en EM-final på Friends Arena med fullsatta läktare. Det är något vi jobbar väldigt hårt för och vi har en god förhoppning om att lyckas. EM-finalen i sig är det största som händer damidrott i Europa under hela 2013 och att då kunna uppleva det med hela familjen – två vuxna och två barn, från bästa plats för 500 kr – det är nästan ett för bra erbjudande för att avböja, avslutar Göran Havik.

Källa: svenskfotboll.se/damem2013

GambitSWE 2013-06-27 19:24

Jag vet inte om det är så mycket att hurra för. Klart, Sveriges matcher "nästan" slutsålda, säg 37000 biljetter till de tre matcherna...(max 38500). Finalen har sålt 20000, vilket tillsammans ger 57000.

Det betyder då att resterande matcher, 21 matcher, delar på 28000 tusen biljetter, ca 1333 personer per match. Detta kallar jag inte bra siffror. Visst, ledningen säger att man säljer mer biljetter ju närmare man kommer till turneringens start, men själv vet jag inte om man skall tro på det. I alla fall inte i några större volymer. Visserligen hade Tyskland ett VM, och större arenor, och kanske inte alla matcher var slutsålda. Fast nog var det ett himla bra "tryck" ändå, på många av matcherna jag såg.

En annan fråga jag ställer mig är varför det inte finns någon info om Fan Zone's i de städer där Sverige spelar sina matcher? Är inte det svenska damlandslaget dragplåstret för den här turneringen? Alla andra städer har redan visat vart deras Fan Zone's kommer att vara, men inte Halmstad och Göteborg.

Som kuriosa, 43935 biljetter har hittills sålts till Tysklands match mot Japan som går på lördag på herrarnas Allianz Arena i München. Detta är alltså Tysklands sista TRÄNINGSMATCH inför EM'et i Sverige. Tugga på den SvFF :D