Spaniens EM-trupp hoppas bjuda på något intressant

Spaniens förbundskapten Ignacio Quereda har presenterat Spaniens trupp till Uefa Dam-EM 2013. Spanien genrepade genom att spela 2-2 mot Sveriges premiärmotståndare Danmark i Vejle den 28 juni och det var Tyresö-mittfältaren Veronica Boquete som gjorde båda målen för Spanien.

Spanien har endast nått ett EM-slutspel tidigare och det var 1997 när EM spelades i Sverige och Norge. Spanien nådde då helt otippat semifinal efter att ha slagit Frankrike i kvartsfinal. Mot Italien i semin tog det stopp.

I EM 2013 väntar England som första motståndare för Spanien i EM-slutspelet. Den matchen kan vara en stor nyckel för laget som leds av Tyresö-mittfältaren Veronica Boquete.
– Jag tror att första matchen mot England kan vara nyckeln. Under de senaste tre åren har vi spelat mot England fyra gånger. Tre har slutat lika, vi har bara förlorat en. Så det ger oss självförtroende men det är också lite revanschkänsla. De spelade lika mot oss och kvitterade i de sista minuterna så därför missade vi EM senast och VM. Så, det kan bli en intressant match, säger Boquete och ler stort när vi står vid Tyresövallen och pratar om det som komma skall.

Om Spaniens chanser säger "Vero" kort:
–Vi vet att vår styrka inte är fysiken. Så, om vi inte har bollen behöver vi springa mer än motståndarna. Med bollen känner vi oss bekväma, vi har självförtroende. Vi har många spelare som rör sig rätt. Vi tror att vi kan bjuda på något intressant i EM. Ni får se själva.

Efter England i Linköping den 12 juli följer matcher i Norrköping mot Frankrike den 15 juli och Ryssland den 18 juli.

Spaniens EM-trupp

Målvakter: Ainhoa Tirapu (Athletic Club), María José Pons (RCD Espanyol), Dolores Gallardo (Club Atlético de Madrid).

Backar: Irene Paredes (Athletic Club), Melisa (FC Barcelona), Marta Torrejón (RCD Espanyol), Ruth García (Levante UD), Leire Landa (Athletic Club), Miriam Diéguez (FC Barcelona).

Mittfältare: Elisabeth Ibarra (Athletic Club), Sandra (RCD Espanyol), Amanda Sampedro (Club Atlético de Madrid), Silvia Meseguer (RCD Espanyol), Virginia Torrecilla (FC Barcelona), Jennifer Hermoso (Tyresö FF), Vicky Losada (FC Barcelona), Priscila Borja (Club Atlético de Madrid).

Forwards: Sonia (FC Barcelona), Nagore Calderón (Club Atlético de Madrid), Verónica Boquete (Tyresö FF), Adriana (Western New York Flash), Alexia Putellas (FC Barcelona), Erika Vázquez (Athletic Club).