Ny kryssmatch för IFK Kalmar mot Hammarby

I lördags möttes de båda lagen på Kanalplan i Stockholm i en match som slutade oavgjort 1-1, efter två sena mål av respektive lag. Dagens match på Gröndal i Kalmar slutade också oavgjord, men nu skrevs resultatet till 2-2 (1-1). Den stora publiken på 547 personer bjöds på en spännande och fartfylld tillställning.

Gästerna tog ledningen i den 8 min på en snyggt slagen frispark av lagkaptenen Hanna Olsson. Camilla Näslund, som i förra matchen fixade en sen kvittering, var den som stod för IFK Kalmars 1-1 mål, genom en nick på ett inlägg från Anna Oscarsson i den 24 minuten.

IFK Kalmar skapade en hel del chanser under första halvlek och hade, särskilt i den sista kvarten före halvtidsvilan, stort tryck mot Hammarbymålet, men lyckades inte få till det riktigt framför en för dagen stabilt spelande Hilda Carlén som sista utpost hos gästerna. IFK Kalmars spelmotor Filippa Curmark låg bakom många av farligheterna hos hemmalaget.

Hammarby tog åter ledningen i matchen i den 67 matchminuten genom inbytta Ellinor Lindbom. Knappa tjugo minuter senare fick IFK Kalmars Linnéa Johansson en "smörpassning" av Lisa Malmström och kunde helt ren skjuta bollen mellan benen på en utrusande Hilda Carlén och ställningen var återigen oavgjord med 2-2. Hammarby pressade på med inlägg och höga bollar mot Lovisa Johansson i Kalmarmålet, men utan resultat och för andra gången på fem dagar slutade det alltså med ett kryss mellan de båda lagen.

Text: Kristofer Nilsson