Sundsvall tappade segern i slutminuten

Sundsvall parkerar på sistaplatsen i Elitettan just nu. I dagens möte mot Älta såg de ut att ta tre välbehövliga poäng. Men Älta kvitterade på tilläggstid och lagen fick dela på poängen. Mötet på Norrporten i Sundsvall slutade 2-2.

Efter sju sorger och åtta bedrövelser låg Sundsvalls DFF fast förankrat i botten av Elitettan inför dagens match mot Älta. En seger i sista matchen innan uppehållet skulle inte föra dem över sträcket, men väl låta dem gå till sommarvila med känslan av att det är inte omöjligt. Den välbehövliga segern var bara sekunder borta, men Älta snodde med sig en poäng när de kvitterade i den 94:e minuten. Sundsvall är inte att lag med flyt just nu.

Älta kommer från spel i division två i fjol, medan Sundsvall var ett topplag i Norrettan förra säsongen. I år är rollerna ombytta. Älta är inget utpräglat topplag men har överraskat många genom att vara ett mittenlag som har sex poäng tillgodo på lagen under nedflyttningsstrecket. Sundsvall å andra sidan har överraskat negativt och har i skrivande stund nio poäng till Djurgården som är närmast ovanför nedflyttningsstrecket.

Älta och Sundsvall möttes även förra helgen. Då vann Älta med 4-0 och Sundsvall hade ingenting att sätta emot. Dagens möte var betydligt jämnare än så. Bortalaget Älta tog ledningen tidigt i matchen. Med 3 minuter på matchklockan hittade Sara Malmborg nätet bakom Josefine Halvarsson i SDFF-målet. Sundsvall kvitterade genom Emma Svärd när en kvart av matchen var spelad. Sundsvall fick sedan möjligheten att ta ledningen i den 33:e minuten, då laget tilldelades en straff. Cajsa Andersson i Ältas mål räddade dock straffen och resultatet 1-1 stod sig halvleken ut.

Även i den andra halvleken skulle hemmalaget Sundsvall komma att få chansen från elva meter. Den här gången fick Andersson se bollen gå förbi sig när Ida Brännström stegade fram till straffpunkten. 2-1 i den 64:e minuten var ett faktum. Det resultatet såg ut att stå sig matchen ut. Men på övertid fick Älta en sista chans att kvittera. Och 2-1 blev då till 2-2 och delad poäng. Poängräddare för Älta blev Sandra Tröjbom som satte 2-2 i den 94:e minuten.