Kif Örebro tog revansch mot Jitex

Sara Larsson blev tvåmålsskytt och bidrog därmed starkt till att Kif Örebro tog tre poäng borta mot Jitex när Damallsvenskan startade om efter EM- och sommaruppehållet.

Kif Örebro tog revansch för förlusten med 1-0 i våras och visade med besked att man kan bli ett lag att räkna med under hösten. Bortlaget gick till halvtidsvila med en betryggande 3-0 ledning i halvtid. Målen gjorda av i tur och ordning av Lucie Martínková, Sarah Michael och Sara Larsson.

Jitex hade inte gett upp utan kom ut med nya krafter i andra halvlek. De fick ett visst grepp om matchen när man fick till en rätt tidig reducering i 56:e minuten av Fridolina Rolfö. Tio minuter senare gjorde Fridolina Rolfö 2-3 och publiken (289) fick nytt hopp om i alla fall en hemmapoäng. Men Sara Larsson satte stopp på drömmarna när hon tryckte in sitt andra mål, ett skott på halvvolley i den 76:e minuten.

Örebro-tränaren Richard Nilsson var mycket nöjd med tre poäng även om han erkänner att han kände sig orolig när Jitex började närma sig.
- Första halvlek var jättebra från vår sida och en tremålsledning brukar ju kännas betryggande. Men det duger inte att slappna av mot ett så bra lag som Jitex, jag var allt lite darrig när dom gjorde 2-3. Skönt då att Sara kunde sätta punkt med sitt ana mål för dagen säger han efter matchen.

Ni kom till spel utan Moa Narving , lättare knäskada och Helen Eke som dras med en ovanlig magmuskelskada. Hur är läget för hennes del?
- Det är mycket ovanlig skada. Diagnosen lyder muskelbristning på diafragman och det lär ta lite tid för henne att få ordning på detta. Hon får inte anstränga sig utan måste ta det lugnt och idagsläget går det inte att spekulera i när hon kan vara tillbaka i spel.