LB 07 bröt långa förlustsviten mot Öster

Två lag i poängbehov spelade en match av kämpakaraktär i Växjö. Öster var närmast ett ledningsmål långt in i andra halvlek men knappt tio minuter från slutet kom nätrasslet istället i hemmaburen då Limhamn Bunkeflo gjorde matchens enda mål.

- Idag hade vi marginalerna på vår sida, sade Frida Nordin i LB 07.

I Frida Nordins andra match med sitt nya klubb syntes hon i en framflyttad position på planen, innermittfältare till skillnad från högerback senast och kunde vara med och styra spelet på ett helt annat sätt.

Hon var en av planens allra bästa på Myresjöhus Arena, dirigerade och fördelade bollarna.
- Jag känner mig mer hemma och får ha lite mer boll, log hon efteråt och hennes bidrag stannade inte vid det.

Ute från kanten gjorde hon sin spelare och förarbetade till Mia Perssons fullträff som avgjorde allt efter 83 minuter.

En riktig kalldusch för Öster som i ärlighetens namn var närmast målet långa stunder i spelet efter paus. Sak samma, det handlar som bekant om att hitta ytan mellan stolparna och under ribban i den här sporten.
- Det är samma problematik som vi har haft med någon enstaka matchs undantag. Vi genomför en jättebra fotbollsmatch, får till försvarsspel och har målchanser men gör inga mål. Vi tränar och tränar men får inte till det, sade Östers tränare Marie Bengtsson som var riktigt besviken över nollan i målkolumnen.

- Vi har spelare som är bra i avslutssituation, spelare som har spetskvaliteter men det går troll i det, suckade hon.

Öster hade de första initiativen, tre hörnor på de första tre minuterna som åtminstone skapade oreda i straffområdet.

LB 07 var dock inte länge om att utjämna bollinnehavet, breddade med Linnéa Katra och Josefine Rydle på kanterna medan Leyla Güngör såg spelöppningarna och slog passningarna.

Matchen utvecklade sig till en öppen historia med öppna ytor som lagen försökte men inte riktigt kunde erövra före paus. I en spelvändning fick Mia Persson fram bollen till Michaela Johnsson farligt nära mål men Sanna Åhlander hann emellan och värderade rätt, som i de flesta skeden av matchen.

På andra sidan plan kontrade Öster och Anna Hjälmkvist fick iväg ett farligt skott i hemmalagets farligaste situation under 45 minuter. Josephine Frigge avvärjde och på returen försökte Emma Unkuri trycka in bollen men hölls undan av en försvarare.

I andra halvlek arbetade sig Öster närmare men var ofta tandlösa i sista tredjedelen, LB 07 var i sin tur för omständliga när man mer sällan tog sig framåt.

Å andra sidan var det betydligt mer rakt spel när Frida Nordins inlägg från kanten nådde Leyla Güngör som skickade iväg mot mål och Sanna Åhlander inte kunde hålla i bollen utan lämnade fritt för Mia Persson att slå in returen.

Stort jubel - lika stort som efter slutsignalen från LB 07. Tilläggstiden var tre och en halv långa minuter och från 0-1 till domarens sista visselblås hann bland annat Emma Unkuri, debutant i Öster med förra säsongen i danska ligan, skjuta och se skottet så när snudda stolpen.
- Det var en riktig pärs. Matchen står och väger och det kunde gått åt andra hållet också. Men den här gången fick vi poängen med oss, sade tränaren Douglas Stålhammar.

LB 07 hade sex raka förluster inför matchen, inte undra på att det var lättnad som kom fram efteråt.
- Det är så mycket hjärta i laget och vi behövde den här segern, sade Frida Nordin.

Med kvällens alla resultat inräknade förbättrade Limhamn Bunkeflo inte sin tabellplacering men väl jaktläget. Fortfarande tolva och under strecket men nu på samma poäng och bara ett mål efter QBIK och Öster.