Delad poäng mellan Öster och AIK

Uppflyttningskandidaten AIK åkte till Växjö för att befästa sin serieledning genom att vinna mot Öster. Men istället delade lagen på poängen och AIK halkade ned en placering i toppstriden. Östers Camilla Ronström gjorde 1-1 i den 69:e minuten, vilket blev slutresultatet.

När Öster och AIK möttes under våren vann Öster något överraskande med 1-0 och AIK tappade tre poäng. Sedan dess har AIK tagit klivet till att vara en av de främsta utmanarna om en plats i Damallsvenskan medan Öster befinner sig farligt nära bottenstiden. Trots de olika utgångslägena lyckades AIK inte heller denna gång besegra Öster. Men det var AIK som tog ledningen i matchen. Madelene Tegström satta 0-1 när matchklockan stod på 19 minuter.

Men Öster skulle, som tidigare nämnt, kvittera efter pausvilan. Med drygt 20 minuter kvar av matchen hittade Camilla Ronström en lucka bakom utlånade Tyresötalangen Jessica Höglander, som vaktade AIK-målet idag, och räddade en poäng till hemmalaget.

I nästa omgång tar Öster emot IFK Kalmar på hemmaplan i ett smålandsderby. Det senaste smålandsderbyt slutade med en klar Kalmarseger och Öster torde försöka få revansch i det kommande mötet.

AIK å sin sida kan se fram emot en spelledig helg nästa helg. Matchen mot Djurgården har flyttats på grund av U19-EM och AIK spelar match igen först i början av september. Då väntar en seriefinal borta mot Eskilstuna.

Taggar: , ,