Tennistalang i mål mot Tyresö

Jennifer Falk är en av Damallsvenskans senaste debutanter. Det blev ett snabbt inhopp när Jitex mötte Umeå IK och lagets finska landslagsmålvakt skadades. I helgen spelar Jennifer från start mot svenska mästarinnorna Tyresö FF.
Jennifer Falk, målvakt i Jitex.

Bolltalangen Jennifer ifrån Torslanda, Göteborg, var tidigare en av Sveriges bästa tennisspelare i sin åldersklass. När hon var 14 år vann hon SM i dubbel och hon har också spelat i elitlaget för klubben Ullevi TK. En skada i axeln stoppade henne från att fortsätta.
– Det var jobbigt, erkänner Jennifer.
– Tennis är roligt men när man är skadad är det mindre kul. En slemsäcksinflammation som inte vill ge med sig gjorde att jag fick sluta men redan under rehabtiden hade jag börjat spela fotboll för Torslanda. Så det blev det naturliga valet att fortsätta med fotboll helt enkelt.

Men en ny skada fick dig att gå ifrån utespelare till att stå i mål, stämmer det?
– Javisst. Jag hade ofta ont i ljumskarna och kunde sällan spela hela matcher så då bestämde jag mig för att sadla om. Fotboll är kul och att stå i mål passar verkligen mig.
Det håller Jitex sportchef med om.
– Jennifer har en härlig bollkänsla och har bra spänst. Vår målvaktstränare var grymt nöjd när vi kom överens med Torslanda om Jennifer. Enligt honom är hon ett otroligt löfte också sett till den relativt korta tid hon varit målvakt.

Jennifer nu kommer du in i hetluften direkt när du till helgen gör din riktiga debut mot Tyresö. Vilka känslor har du inför mötet med ett lag med så många internationellt bra fotbollsspelare?
– Det är väl med en slags skräckblandad förtjusning som jag ser fram emot det här mötet. Det ska helt enkelt bli kul och även om det är ett grymt bra lag vi ska möta gäller det att gilla läget och göra allt vi kan för att störa Tyresö. Visst blir det svårt men för oss är det också en match som vi på papperet inte ska vinna så pressen är inte särskilt stor på oss på det viset. Jag får göra så gott jag kan helt enkelt och jag ser fram emot uppgiften, säger Jennifer.