Kaisa Ranki gjorde båda målen för Umeå Södra

Två mål av Kaisa Ranki och ett gediget kollektiv arbete. Umeå Södra tog tre viktiga poäng hemma mot Kvarnsveden och passerade också motståndet i tabellen. 2–0 (1–0) slutade matchen på T3Arena.

– Det var också ett mål vi hade inför matchen. Alla var riktigt taggade inför det, säger Umeå Södras lagkapten Lisa Lantz.

Det vart ställningskrig i inledningen av de båda halvlekarna när hemmastarka Umeå Södra tog sig an Kvarnsveden. Hemmalaget hade chans att gå förbi gästerna från Dalarna vid seger. Man tog också den chansen. Ett krossinlägg från Lisa Lantz över ytterbacken i Kvarnsveden friställde Kaisa Ranki och vi hade 1–0, ett resultat som stod sig halvleken ut.

– Det kändes som vi var mer på tårna och hetare, tycker Lisa Lantz.

I den andra halvleken kom Kvarnsveden ut som ett nytt annat lag och pressade på. Man skapade lägen och var nära ett mål, men i det läget kunde Umeå Södra kontra och sätta psykologiskt viktiga 2–0. Ett snyggt mål där Maxime Lindholm slog en djupledsboll mot några av anfallarna, Maria Niemelä fick tag på den och spelade ut på vänsterkanten där Kaisa Ranki kom. Kaisa kunde sedan bryta in och få på en kanon i målvakten Angelica Bengtssons bortre hörn

– Det var ett riktigt snyggt mål och vi kunde sedan spela ut efter det, dessutom tycker jag att vi i den första halvleken efter vårt ledningsmål spelade smart. Vi har lärt oss under året att behålla lugnet i spelet och passningarna, säger en mycket nöjd lagkapten Lantz.

Södra vann med 2–0 och passerade Kvarnsveden i tabellen och gick upp på fjärdeplatsen.
– Vårt mål inför säsongen var att etablera oss i elitettan, tillägger Lisa Lantz.

Närmast har Umeå Södra Limhamn Bunkeflo borta medan Kvarnsveden möter Sirius borta.

Text: Anders Andersson