Rekordböter för AIK efter derbyt

Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd ser strängt på publikuppträdandet i derbyt mellan AIK och Hammarby i Elitettan den 10 augusti. Det kostar AIK 40.000 kr i böter för de sexistiska och rasistiska tillmänena gentemot spelarna på plan från en grupp på läktaren som även tände bengaliska eldar.

AIK fick utsträckt tid för att reda ut händelserna och komma med yttrande till nämnden som emellertid inte fann några förmildrande omständigheter.
AIK har lovat bättre säkerhet vid damlagets kommande matcher på Skytteholm.

Taggar: ,
DIFDAMsaman 2013-09-04 23:15

ja vad säger man man är inte förvånad med den traditionen som finns i den här klubben AIK som låter sd anhängare gå på deras matcher

Råsundagräs 2013-09-05 20:35

Ursäkta DIFDAMsaman, men det där är rent och skärt skitsnack. För det första så skreks det inte en endaste rasistisk stavelse på läktaren den matchen, utom från den koleriska bajentanten som kallade spelare och ledare i AIK för alla möjliga otrevligheter.

JA den lilla klacken skanderade olämpliga och barnsliga ramsor, men det var inga påhopp, inga hot och absolut INTE några rasistiska saker över huvud taget. Om någon säger det är det ren lögn och förtal.

De brände några bengaler, vilket jag personligen tycker borde tillåtas i organiserad form, men så länge det är förbjudet kan man inte säga något om böterna för det. Att bajentanten gav sig på en av killarna som höll bengal och försökte slå den ur händerna borde dock vara åtalbart. DET om nånting är farligt!

DIFDAMsaman 2013-09-06 07:15

jag snackar inte bara om den här matchen och det vet du om Bo Hansson är rasist och också aikare han sa inte en svarting till Christian Westling som tjafsade med Zoran Ismael utan för McDonalds är SD anhängare och också aikare det är knappast en slump att ni gång på gong gör rasistiska handlingar och det kan du inte komma i från så kom inte med era duma bort förklaringar ni är som SD tycker jag nej vi är inte rasister? men sen ser man endå att dom är det då dom gör rasistiska saker precis som ni ni kastar bananer mot Dembo och säger att nej men vi har alltid gjort så
sen ser man att det är bara för han var från Gambia det är är rasism och jag hoppas era bötter inte kan betalas och aik går i konkurs för vi behöver ingen almän SD klubb med lag som stödjer NRP ND OCH SD

DIFDAMsaman 2013-09-06 07:19

vad bra du är på att argumentera Råsundagräs hur gammal är du 5 år? SVFF har förbjudit och ser hårt på bengaliska eldar och det är SVFF som bestämer om sådant inte du! och ni skrek ge dom tamponger har jag hört den ramsan hör inte hemma på en fotbolls match och det vet du om

DIFDAMsaman 2013-09-06 07:21

Råsundagräs jag snackar om att ni låter SDs ungdoms kandidat gå på era matcher och så skriver ni b på eran hemsida att ni inte är rasister det är väldigt svårt att tro på er när man ser Christan westling eran suporter stå och skrika Snacka Svenska för fan till en full kille på stan

Olle 2013-09-06 10:14

Ditt finns nog lika många rasister i ditt "kära Djurgården" så kasta inte sten i glashus.

Råsundagräs 2013-09-06 10:23

Ursäkta, vem är det som är fem år här egentligen? Att det finns enskilda idioter som håller på den ena eller andra klubben kan knappast klubbarna göra något åt. Det finns inget stöd i lag för klubbar att hindra personer tillhörande ett politiskt parti från att gå på deras matcher, tvärtom vore det synnerligen odemokratiskt och ovärdigt vårt samhälle.

Man kan tycka vad man vill om SD, men de har samma rättigheter som alla vi andra vare sig vi gillar det eller ej. För övrigt har rasismen försvunnit från fotbollsläktarna, utom möjligen i vissa landsortsklubbar.

Faktum är att storstadsklubbarnas läktare nog är det mest lyckade exemplet på integration vi har i Sverige - här finns folk av alla färger, från alla samhällslager och alla är accepterade och enade i sin kärlek för sitt lag. Det finns inget utrymme för rasism i den miljön, den som har de sympatierna gör bäst i att hålla käft för det är inte accepterat.

Banankastning på DIF:s målvakt började på åttiotalet, att det skulle vara rasistiskt fick media för sig efter Dembo kom till DIF. Man skriker "ge'rom bananer!" och kastar bananer till aporna från djurgårn. Klassiskt häckel av rivaler, barnsligt och lite kul men absolut inte rasism.

Håller med om de mer vulgära ramsorna var outhärdligt barnsliga, hade hellre sett dem hitta på egna ramsor för damerna med lite mera finess. Det kommer med tiden.

Slutligen så kan jag upplysa om att man just nu håller på med en vetenskaplig undersökning för att utreda om och i så fall hur man skulle kunna tillåta bengaler igen. De flesta är eniga om att de tillför mycket stämning, anledningen till förbudet är brandfaran, som dock kan kontrolleras med säkerhetsbestämmelser istället för förbud. Vi får se vad Förbundet bestämmer sig för.

DIFDAMsaman 2013-09-06 15:04

dif har aldrig fått betala 40 tusen i böter i dam fotboll vad jag vet

DIFDAMsaman 2013-09-06 15:07

Råsundagräs ni vill att vi ska tycka synd om er för att eran målvakt dog ska vi det? nej ni får skylla er själva att ni inte kollade han ordetligt

DIFDAMsaman 2013-09-06 20:34

Råsundagräs det där var inte ett svar på att ni låter SDs ungomskandidat gå på era matcher när han jagar folk med järn rör på stan du vet att dom filmade det själva va