AIK slog Älta i Elitettan

AIK repade sig snabbt efter veckans förlust mot toppkonkurrenten Eskilstuna United. Idag vann Solna-laget över Älta med 2-0.
Madeleine Tegström når högst och nickar in 2-0. FOTO: Anders Henrikson

Solen lyste starkt över Skytteholms i Solna när AIK och Älta drabbade samman under lördagseftermiddagen. Älta, med Tyresös Elaine i laget, var laget som lyste klarast under inledningen av matchen. De första 10 minuterna hade bortalaget tre bra chanser att spräcka nollan. Om inte stolpen var i vägen så var AIK:s burväktare Jessica Höglander, även hon utlånad från just Tyresö, på rätt plats vid rätt tillfälle.

Efter de första 10 minuterna som nog förvånat en och annan i publiken tog AIK över allt mer. När halvtidsvilan kom såg det ut som att det bara var ett lag på planen, så spelmässigt överlägset hade AIK varit i slutet av halvleken. Och visst gjorde AIK mål under de första 45 minuterna. Sarah Fredrikssons 1-0-mål kom som från ingenstans i den 19:e minuten. Efter det tog AIK över mer och mer och efter drygt en halvtimme spelad nätade Madeleine Tegström efter en hörnvariant. Ställningen var redan i halvtid 2-0, även om AIK kunde gjort fler mål och Älta mycket väl kunde ha petat in någon boll.

Efter halvtidsvilan kom Älta tillbaka in i matchen och under den andra halvleken var AIK inte lika överlägset som i första. Men Älta hade svårt att skapa heta chanser och AIK gjorde inga fler mål, trots bra möjligheter. Älta fick vända hem med noll poäng i bagaget. AIK är kvar i toppstriden som spetsas till allt mer för varje omgång som förflyter i Elitettan.

Taggar: ,