Viktig seger för LB07 mot Umeå Södra

De flesta lagen på nedre halvan av tabellen förlorade, men LB07 tog tre viktiga poäng mot fyran Umeå Södra FF genom 2--0-segern på hemmaplan och ligger för närvarande ganska tryggt till i tabellen och kommer i praktiken inte att behöva så många fler poäng för att vara kvar i Elitettan även nästa år
LB07:s Michaela Johnsson t h tar sig förbi sin back. FOTO: Fredrik Helldal

. Första halvlek hade LB07 mycket boll och skapade en del möjligheter vilket resulterade i 23:e minuten då Sara Andersson slog ett fint inlägg och i röran framför mål petade Josefine Rydle in bollen via Allyssa Whiteheads händer. Umeå hade en del kontringar, annars var man som farligast på sina hörnor, men LB07 försvarade sig bra mot dem.

I andra halvlek flyttade Umeå fram sina positioner rejält och spelade nästan som ett nytt lag med mer aggressivitet och skapade en del halvchanser, men LB07 jobbade sig efter hand tillbaka in i matchen och i 68:e minuten kunde en frispelad Michaela Johnsson fastställa resultatet till 2-0 efter en genomskärare från Mia Persson. Efter det var det åter igen helt LB07:s match och det hände inte så mycket mer, LB07 vann ganska välförtjänt sett över hela matchen.

Text: Fredrik Helldal