IFK Kalmars 5-1:a mot LB07 ger nytt hopp

För två veckor sedan var IFK Kalmar mer eller mindre uträknat. Nu har man genom att vinna de tre senaste matcherna tagit sig över det "förhatliga" nedre strecket. Dagens 5-1-seger mot LB07, gjorde att hoppet om fortsatt spel i Elitettan fortfarande lever.
Tre glada Kalmar-målgörare fr v Filippa Curmark, Linnéa Johansson och Ewa Thunberg

IFK Kalmar har nu 21 poäng, samma som Öster, men med en betydligt bättre målskillnad.

- Nu är vi riktigt på gång och vi får hoppas att det håller i sig. Vi har i alla fall gett oss själva en chans att klara det, men vi har fyra tuffa matcher kvar säger IFK Kalmars tränare Lasse Svensson.

Tremålsskytten Linnéa Johansson blev matchens lirare och har efter olika skadebekymmer under försäsongen och våren nu verkligen prickat in formen. Hennes tredje och sista mål (5-1) var det snyggaste på länge på Gröndal, då hon på Filippa Curmarks precisa inlägg från högerkanten gick upp och nickade bollen i mål, helt otagbart för Josefine Frigge i LB07:s bur.

För de andra Kalmar-målen svarade Ewa Thunberg och Filippa Curmark.
Gästerna kvitterade för övrigt till 1-1 i den 18:e minuten genom Sara Stålhammar, men hade förutom några vassa chanser i inledningen på andra halvlek inte mycket att sätta emot ett stabilt spelande IFK Kalmar.

LB07:s tränare Kenneth Folkesson är mycket besviken och menar att hela laget gör en väldigt slätstruken insats. Den enda som förtjänar ett omnämnande är målvakten Josefine Frigge, som trots sina fem insläppta mål håller nere siffrorna.

Text: Kristofer Nilsson

Taggar: ,