Vilken rafflande nedflyttningsstrid

LdB FC Malmö har dragit ifrån Tyresö i toppen och har med tre omgångar kvar i Damallsvenskan avgörandet i egna händer. I bottenstriden är det ännu tuffare. Att Sunnanå åker ur är klart men vilka följer med dem ner? Jitex och Mallbacken ligger klart sämst till och det är lagen som alla förväntar sig att det ska stå emellan. Men det finns andra scenarion.

De tre sista omgångarna i Damallsvenskan blir riktigt spännande kring nedflyttningsstrecket. Kolla de här matcherna speciellt.

5.10
Piteå - Tyresö
Mallbacken - Sunnanå
Jitex - Kristianstad

13.10
Sunnanå - Jitex
Piteå - Mallbacken

20.10
Mallbacken - LdB FC Malmö
Jitex - Piteå

Så här ser förutsättningarna ut efter 19 omgångar
Kristianstad - 2 mål 23 poäng
Piteå - 2 mål 22 poäng
Jitex - 18 mål 17 poäng
och under strecket
Mallbacken - 22 mål 14 poäng

Piteå åker ut vid förlust i de återstående tre matcherna. Utgå från förlust mot Tyresö då räddar Piteå kontraktet med minst en poäng mot Mallbacken hemma.
Mallbacken har vunnit hemmamatchen mot Sunnanå och kommit upp på 17 poäng.

Kristianstad har vunnit endast två bortamatcher i år och slog Jitex hemma med bara 1-0. Risk för nytt poängtapp. Jitex behöver gå för tre poäng, men klarar på sin höjd en. Då står kampen fortsättningsvis mellan Jitex 18 och Mallbacken 17 poäng inför de två återstående omgångarna. Har Jitex tagit poäng mot redan klara Kristianstad gör man det även mot Piteå som redan säkrat sitt kontrakt före sista omgången om det behövs.

Tänk tanken att LdB FC Malmö drabbats av guldfrossa efter att ha tappat sin ledning i Damallsvenskan och behöver vinna i Mallbacken, samtidigt som hemmalaget ännu har den sista chansen att rädda förnyat kontrakt - då är inget omöjligt för jänter´a på Strandvallen en dag i slutet av oktober när höstlöven börjat falla, planen är fuktig och sliten efter en frostnatt. Då blir det en l-å-å-n-g mörk bussresa hem till Malmö.