Umeå Södra vinner mot hårt kämpande Öster

Umeå Södra FF vann idag hemma mot Östers IF efter mål av eviga skyttedrottningenTherese Kapstad. Det var en match med två halvlekar, berättar Umeå Södras tränare Stuart Gibson.

–Vi spelade riktigt bra i första halvlek, där vi dominerade, även om Öster var farliga på sina kontringar.
I den första halvlekens tolfte minut får Umeå Södra också in bollen genom Therese Kapstad som sätter dit den efter att hon fått ett hårt inlägg mot första stolpen. Hon ligger nu trea i skytteligan med elva mål i år.

Men i andra halvlek står Öster upp riktigt bra. Gibson var imponerad över Växjö-lagets insats efter paus.

– I andra halvlek så var Öster på hugget. Jag måste verkligen berömma deras attityd. Om man inte gör en bra halvlek så brukar man försöka hitta fel i sitt eget spel, men Öster var helt enkelt riktigt bra. De gör det riktigt svårt för oss. Jag är ändå nöjd över vårt försvarsspel genom matchen, de skapar inte så många jättefarliga chanser ändå. säger Stuart Gibson.

Umeå Södra hittar vi på en femteplats i tabellen. Efter dagens insats gick man om Kvarnsvedens IK som låg femma efter sin vinst igår.

Öster ligger näst sist, men har lika många poäng som IFK Kalmar som ligger på tabellplaceringen över. Hovås Billdal ligger två placeringar över med två poäng mer.

Nästa match för Öster är en tuff hemmamatch mot serietvåan Eskilstuna United medan Umeå Södra spelar hemma mot Hammarby som ligger fyra.