Malmös slipsten drogs med fart i Norge

Det var en säker seger som kunde blivit ännu större. Med 3-1 i ryggen har LdB Malmö ett utmärkt utgångsläge att nå åttondelsfinal i Champions League, framförallt tack vare Ramona Bachmanns snabbhet och Manon Melis löpkapacitet i djupled på Åråsen Stadion

– Vi kunde kanske ha gjort något mål mer men det är ett bra resultat och vi är nöjda, säger Ramona Bachmann efteråt.

Lilleström hade svårt att hänga med i svängarna och det började efter en dryg kvart av första halvlek. Då började Ramona Bachmann avancera, gick på med snabba steg, utmanade och tog sig igenom.

Självklart fick hon fler bollar att hantera av lagkamraterna. Manon Melis arbetsvilja var också imponerande och tillsammans bidrog de till att sänka Lilleström med högt tempo.
– Vårt spel bygger på fart, riktigt bra passningsspel och många snabba spelare, säger Ramona Bachmann.

Malmö gjorde två ledningsmål före paus, Melis det andra i ett av flera strålande samarbeten med Therese Sjögran.

I andra halvlek fick Ramona Bachmann mer och mer utrymme att briljera. Hon drev på när motståndarna visade trötthetstecken och 1-3 var en soloräd bland desillusionerade försvarare i ena kanten av Lilleströms straffområde.

Målmässigt stannade det vid det men det går inte att bortse från Bachmanns betydelse i fler delar av spelet.
– Visst syns hon offensivt men det är mycket mer. Hon vinner andrabollar, tar löpningar 70 meter ner i fel riktning för att vinna bollar, sade Jonas Eidevall som sett en ny Bachmann mogna fram under säsongen.

– Det är inte bara framåt som det händer saker med henne nuförtiden. Det händer lika mycket viktigt bakåt, säger han och fortsatte berömmet.

– Hennes insats är helgjuten.

Hade Eidevall sagt: "hennes höst är helgjuten" hade han varit precis lika rätt ute. Ramona Bachmann har hittat sitt fokus och rubbas inte mentalt om kortvariga motgångar dyker upp i matcherna.

Orosmolnen hopar sig dock inte speciellt för Malmö som verkar gå en fin oktobervecka till mötes.

Gott grepp om platsen i åttondelsfinal i Champions League på torsdagen, följt av hemtransport, ytterligare finslipning och möjligt guldfirande med minst en poäng på söndag.

Ramona Bachmann vill förstås att Malmö tar ännu en titel, gärna i stor stil.
– Nästa match är Umeå, då gäller bara vinst, säger hon.