LdB FC Malmö favorit på Stadion

I förra veckan slog Malmö Lilleström i sextondelsfinalen i Champions League med 3-1. På onsdagen kommer norskorna på returbesök och man har inte gett upp hoppet att kunna vända matchen som spelas på Malmö Stadion (OBS) kl 18.45. Det är alltså naturgräs som gäller.

Det är i ärlighetens namn nog inte många som tror att Lilleström ska vinna i Malmö. LdB FC är i form efter att just ha tagit sig tillbaka högst upp på tronen som Svenska Mästare 2013.
Men Lilleströms tränare Monika Knudsen, som tillsammans med spelarna Isabell Herlovsen och Emelie Haavi, var på presskonferens på tisdagen tror förstås annat.
– Det blir en stor utmaning att försöka vända det här men det är klart att vi ska göra vårt bästa för att ge Malmö-laget en tuffare match än vi gjorde hemma.

Vad har ni tagit för lärdom av förra veckans match och hur ska ni omsätta det i onsdagen returmöte?
– Det är alltid skillnad att ställas mot ett motstånd som man har spelat mot tidigare. Till skillnad mot förra gången vet vi mer om motståndarna nu och jag tror att vi kan ta tillvara på det kunskaperna och göra en bättre match.

Isabell Herlovsen har stor internationell rutin och har spelat många landskamper för Norge. Hon fanns dock inte med i sommarens EM då hon kämpat sig tillbaka ifrån en knäskada. Hur ser du på Champions League och internationella matcher, vilken är den största skillnaden jämfört med serielunken i den norska Toppserien?
– Framför allt är det tempot, det är märkbart högre. Det märkte vi också i mötet med LdB FC Malmö. Dom spelar bra och snabbt vilket vi inte är riktigt vana vid. Men man lär sig ganska snabbt och nu gäller det för oss att stå upp, vara starka, hålla tempot en längre tid för att lyckas vända matchen till vår fördel.

Jonas Eidevall, tränare i LdB FC Malmö har en annan sits. En ledning med 3-1 kan ni väl inte släppa på hemmaplan?
– Det blir fjärde matchen på tio dagar så det är klart att det är tufft matchande men å andra sidan är vi bra tränade för det och har hög motivation att lyckas vinna även returen mot Lilleström men vi är mycket väl medvetna om att det kommer att krävas en ny topprestation.

Vid avancemang väntar champions Leaguemästarna Wolfsburg ?
-Efter matchen mot Mallbacken på söndag får vi ett par veckor att återhämta oss och om vi klarar vår uppgift att slå Lilleström även i kvällens retur är det är en utmaning vi gärna ställs inför. Wolfsburg blir ett betydligt tuffare motstånd förstås men med start hemma och vår rådande fina form ska vi kunna ge dem en bra match och det skulle kännas som en perfekt avslutning på året att möta dem.

Katrine Veje är sjukskriven, är övriga spelare i laget disponibla?
- Ja, vi har inga skador utan har samma spelare disponibla som inför matchen mot Umeå till mötet med Lilleström, säger Jonas.

FOTNOT: För ganska precis tio år sedan spelade dåvarande Malmö FF kvartsfinal mot ett annat norskt lag i UEFA Women´s Cup på Malmö stadion nämligen Kolbotn. Malmö vann med 2-0, båda målen gjorda av lagets toppskytt det året Heidi Kackur.