Rincon får lämna mästarlaget – talanger ska ta plats

Det står klart att ett par spelare inte får förnyat kontrakt i mästarlaget LdB FC Malmö. Yoreli Rincon, den colombianska landslagsspelaren kom med förhoppningar om spel i Damallsvenskan men med facit i hand efter en hel säsong så blev det väldigt lite under året. Nu är hon på väg bort ifrån klubben.

LdB FC värvade henne med motiveringen:
” Med en så precisionssäker, passningsskicklig spelare tillför vi ytterligare en dimension i vårt spel”.

Utfallet blev ett annat och när det nu står klart att Yoreli inte få förnyat kontrakt förklarar Erling Nilsson, LdB FC Malmös sportchef, varför.
– Vi har tuff konkurrens och när en spelare som Yoreli som vi hade högt ställda förväntningar på inte får den utveckling vi hoppats på kan vi av ekonomiska skäl inte förlänga ett kontrakt. Hon är proffsig i sitt sätt och ingen svår personlighet men det räcker inte. Slår man sig inte på allvar in i truppen under säsongen behöver vi tänka om. Vi har drivit ett utvecklingsprojekt med egna talanger under några år och kommer att satsa på att få upp fler egna talanger i A-truppen i framtiden.

Det ryktas att Yoreli gärna vill stanna i Sverige. Har ni fått några förfrågningar från andra allsvenska klubbar om henne?
– Jadå. Både Kopparbergs/Göteborgs FC och Eskilstuna United ( som debuterar i Damallsvenskan 2014) har ställt frågan. Vi ska göra vad vi kan för att hjälpa Yoreli med en bra lösning.

Finns det fler spelare som inte får förnyat kontrakt?
– Vi vet att Saga Fredriksson, som varit knäskadad under året, kommer att flytta till USA för att gå på college och spela fotboll där.
Manon Melis har det ryktats om att andra klubbar drar i. Hur går era tankar kring Manon som varit i en ypperlig form det senaste. Är det en spelare som ni jobbar på att behålla?
– Vi håller på att förhandla och det är inte mycket som skiljer och klubben har förstås en förhoppning om att det hela ska lösa sig inom kort.

Det finns ett par spelare som det varit lite tyst om bland annat danska Katrine Veje som det i en skånsk tidning skrivits att hon inte kommer att erbjudas nytt kontrakt. Hon har inte spelat de senaste matcherna med LdB FC Malmö och var heller inte synlig när LdB FC spelade hem guldet.
Hur är läget med Katrine Veje egentligen, frågan går till klubbchefen Niclas Carlnén?
– Hon har varit sjukskriven sedan i början av oktober och befinner sig för närvarande i Danmark. Vi vet inte när hon kommer tillbaka men hoppas hon ska visa sig hos oss inom kort.

Projekt 97 är LdB FCs eget utvecklingsprojekt, är det en realistisk tanke att ni via det kommer att kunna förse A-lagstruppen med fler egna spelare i framtiden?
– Det är ju själva grundtanken till varför vi startade projektet. Om det sen räcker till att nå A-truppen får framtiden utvisa men det är klubbens förhoppning för framtiden, framhåller Niclas.

Rufus 2013-10-25 10:13

Då visar väl klubben äntligen att man menar allvar med satsningen på sin "akademi" för att utveckla inhemska och lokala talanger?

JonasE 2013-10-25 19:55

Du skämtar? De tog ju in Asante istället.
När ska folk fatta att " akademin" bara är en chimär?

Som de bara håller igång för att få bidrag får kommunen.

Elin Rubensson är väl bästa exemplet. Åtta mål 2012 och inget alls 2013.
En förstörd karriär som för en sån tjej uppfattas som ett förstört liv.

På ett annat ställe, nästan vilket som helst förresten, hade hon kunnat bli landslagsspelare, målskytt och Schelins efterträdare.

Sorgligt.