Givmild Marie Hammarström funderar över framtiden

Precis som mot Bosnien inledde Lotta Schelin målskyttet på Gamla Ullevi med en straff. Efter EM har lagkaptenen återfått visst självförtroende från strafflinjen - tacka en givmild Marie Hammarström för det.

- Idag var jag ju inte ens tänkt från start, så det var naturligt att Lotta skulle ta den, säger Marie Hammarström apropå valet av straffskytt.

Lotta Schelin och Marie Hammarström är den uttalade duon som ska slå straffar i svenska landslaget men Hammarström duckar elegant när frågan om hon inte själv borde kliva fram i duellsituation dyker upp.

Fram till lunchtid på matchdagen var hon placerad som avbytare, när Josefine Öqvist insjuknade kom startordern också att inkludera Göteborgsspelaren.

Diskussionen om vem som skulle ta straffen angick istället Schelin och Kosovare Asllani - trots att båda sumpade sina senaste försök på Gamla Ullevi.
- Jag tror att Lotta ville revanschera sig från EM och nu har hon ju satt två, det är skönt.

Är det inte dags att du får lägga en straff under ordinarie matchtid snart?
- Ja, jag kanske kunde ha varit lite tuffare i Bosnien för vi hade sagt att hon (Lotta Schelin) inte skulle ta den om hon blev fälld, säger Marie Hammarström utan att lägga alltför mycket vikt vid det som varit.

Frågan måhända också är felställd, det kan vara sunt att ta ett kliv tillbaka om karriären är på väg mot final.

Marie Hammarström funderar, antingen fortsätta i Kopparbergs/Göteborg FC eller lägga av med fotbollen.
- Det är de alternativen jag har och jag ska fundera själv nu när uppehållet börjar om jag ska spela eller inte, det finns annat i livet som lockar. Annars trivs jag fantastiskt bra här i Göteborg men vi får se vad som händer, det handlar om min inre motivation.

Färöarna sista landskampsminnet?
Risken finns att mittfältaren med den magiska vänsterfoten får Färöarna som sista landskampsminne. En match där hon tog löpningar i sidled för att bredda spelet när så många lagkamrater redan befann sig i straffområdet. Ovanligt, nja torsdagkvällen var fylld med märkliga detaljer - de flesta kretsade kring Färöarnas försvarsmetoder.
- Det liknar inte fotboll, jo det hoppas jag att det gör men det var jättesvårt. Vi måste kunna göra bättre än så här.

Hur var känslan där ute på plan?
- Det är trångt men så här kommer det se ut i resten av kvalet. Fem mål är bra men vi ska kunna göra 15-20, säger Marie Hammarström som hellre tar in andra minnesbilder från Göteborg efter det som åtminstone var årets sista landskamp.

- Om det här nu är min sista landskamp är det inte det här jag vill bära med mig. Det var en fantastisk EM-sommar vi fick uppleva. Alla mästerskap jag har varit med i har varit stora men det var något extra med det blågula stödet.

Rainer Fussgänger 2013-11-01 16:14

Mh, det känns som om hon har bestämt sig och avslutar... Om även tvillingssystern gör det är nog Hedvig Lindahl tillbaka i målet. Men vad gör Göteborg då?