Fördel Tyresö efter de båda Press-målen

Tyresö behövde 45 minuter och pausdiskussionen på sig för att komma till rätta mot Fortuna Hjörring i CL-åttondelen. Sedan kunde Christen Press måla dubbelt och Hjörring peta in en reducering, 1-2 var bra bortasiffror för Tyresö.

- Vi ska vara nöjda att vi skapade ett bättre utgångsläge men vi ska inte hurra ännu, säger tränaren Tony Gustavsson.

Redan efter tre minuter oroade Hjörrings rappa anfallare Chi-Chi Igbo med en löpning i straffområdet och Ashlyn Harris fick sin första bollkontakt. Igbo använde sin fysik till att driva på under första halvlek och TFF kunde också konstatera att Hjörring vann de offensiva nickduellerna.
- Vi visste att det skulle bli en kamp och det blev det.

När Tyresö försökte från början var hemmaförsvararna hela tiden på rätt sida bollen, hängde med när spelet gick ut via kanterna. Brytningarna var exakta och Hjörringspelarna offrade sig också genom rejäla tacklingar och täckte undan skotten så att det inte uppstod farligheter.

Efter hand kunde Tyresö öka sitt bollinnehav, grunden för att få lugn och ro och bygga mer på egna villkor. Caroline Seger hade den bästa möjligheten med ett välriktat avslut, strax över målet efter 20 minuter.

Hjörring stack också upp med två hörnor efter en halvtimme där den första skruvades och tvingade Ashlyn Harris att peta undan. I halvtidspausen stod det alltjämt 0-0 och Tony Gustavsson kände ett behov att understryka vad som behövde göras bättre.
- Idag blir vi tagna på sängen av Hjörrings aggressivitet och kraftfulla djupledsspel. När vi vinner bollen är det många spelare som är omständliga, använder sulan på bollen.

Vad sade ni i paus?
- Vi håller för oss själva vad vi pratade om, men jag var väl lite högljudd, konstaterar Tyresötränaren.

Hans ord var emellertid verkningsfulla. När domaren blåste i pipan för nästa halva kom laget på plan med tydlig geist att förändra matchbilden och skapa fler möjligheter.

Efter 54 minuter bröt Caroline Seger igenom, Veronica Bouquete fick bollen och väntade ut ett lägligt tillfälle för inlägg.

Sista touchen innan bollen nådde nät för 0-1 hade Tyresös dedikerade målspruta Christen Press. Hon fortsatte att vara välplacerad i straffområdet, vid 0-2-målet efter 66 minuter jobbade Alexandra Krieger gott på kanten och Press var klinisk i avslutet.

Matchen såg ut att sluta i Tyresödominans men Hjörring hade en ytterligare kraftansträngning på lut till slutfasen. Efter frispark fick Nadia Nadim ett läge inne i boxen och tryckte in 1-2. Ett snyggt mål av hemmalaget som ändå bör få sota mer för de två Press-målen man släppte in.

Returen spelas på Tyresövallen på torsdag kväll, då vill Tony Gustavsson kunna ta bladet från munnen och glädjas på riktigt.
- Det här var ingen match som var rolig att titta på ur åskådarperspektiv, inte från bänken heller om jag ska vara ärlig. Men vi har bättre förutsättningar, med samma inramning som mot PSG hoppas jag att alla vi spelare, ledare och som klubb kan hurra ordenligt, säger han.