Panos gör comeback i allsvenskan

I år gör modeskaparen Panos Papadopoulos stor comeback i fotboll. 1997 gick han in som samarbetspartner till det herrallsvenska fotbollslaget Ljungskile som under flera år bar namnet Panos Ljungskile. Nu inleds ett unikt samarbete med Jitex som är det lag i Damallsvenskan Panos känner starkast för.

– Damfotbollen i Sverige har fått en otrolig utveckling och jag ser stor potential i Jitex som är fullt av unga talanger. Det känns fantastiskt att nu som partner få vara med och coacha Jitex med siktet på att vinna hem SM-guldet till klubben för 7:e gången, säger Panos.

Panos har gjort sig känd världen över för sina badkollektioner och står nu inför expansion med helt ny klädkollektion och parfymserie. Han har dock alltid haft en nära relation med Jitex som likt Panos själv startade sin verksamhet i Mölndal.
– Vi på Jitex känner oss oerhört stolta av att få stöd från en av Sveriges största modeskapare. Vi kunde inte önskat oss en bättre samarbetspartner. Tillsammans förstärker vi vårt allsvenska damlag och bygger upp hela fotbollsklubben från grunden, säger Jitex ordförande Lars Classon i ett pressmeddelande.

Det har nu gått 12 år sedan Panos sist samarbetade med ett allsvenskt lag och han känner en stor glädje av att vara tillbaka:
– Fotboll är en av våra finaste sporter som för oss samman under fantastiska event. Energin i den här världen är oslagbar och den kommer bara bli bättre. Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet för att ytterligare öka exponeringen av den kvalitativa damfotbollen vi har här i Sverige.

Rufus 2014-02-11 13:40

Gratulerar, Jitex! Dock är väl Panos ett textilmärke, precis som Jitex? Namnbyte förestående till "Panos DFK"?

Anette Börjesson 2014-02-12 14:27

Ingvar Jingbrandt, hette mannen som var med och stöttade när Berit och Stig Andell ville sätta igång med damfotboll i Mölndal i början av 70-talet.
Jingbrandts Textil blev förtkortningen JITEX, ett namn som lever i allra högsta grad ännu.