Goda vibbar för FC Rosengård trots förlust

En veckas träningsläger i Turkiet avslutades för FC Rosengård med en träningsmatch mot WFC Zvezda-Perm som ligger andra plats i den ryska ligan. Det blev förlust med 1-2 ett resultat som får ses som acceptabelt med tanke på att FC Rosengård har skador på ett flertal etablerade spelare som ersattes av hela fyra spelare ifrån klubbens framgångsrika Projekt – 97.

WFC Zvezda-Perm är det ryska lag FC Rosengård skulle mött på tisdagen men där istället WFC BIIK-Chymkent från Kazakhstan oväntat kom att stå för motståndet. Det blev vinst mot BIIK men förlust mot Zvezda.
FCRs Erling Nilsson berättar kort om matchen på telefon.
– Therese Sjögran inledde genom att göra 1-0 på ett kanonskott. Zvezda kvitterade på en straff och sen hade Therese ett skott i ribban. I slutet av matchen avgjorde Zvezda matchen på en hörna. Totalt sett blev det en bra genomkörare för laget och jag såg saker som ger goda vibrationer inför fortsättningen. Mittbackslåset Anita Asante och Amanda Ilestedt börjar funka bra ihop. Elin Rubensson startade på mittfältet men gick senare ner som vänsterback och det klarade hon bra. Det var också härligt att se Lisa Ek göra en ny bra match som defensiv mittfältare. Hon spelade i 70 minuter och visar upp en härlig spelglöd.

Du nämner att ni fick en del svar i matchen. Kan du nämna några?
– Jag tycker Jonas lyft laget ett snäpp jämfört med var vi låg i samma period ifjol. Vi saknade flera spelare på grund av skada men de unga 97:or och 98:or (Sara Mellouk, Ebba Wieder, Natalie Persson och Nicolinn Sörensen) som ersatte visade att de verkligen är att räkna med.

Imorgon blir det hemresa för FC Rosengård som på lördag möter KIF Örebro i Svenska Cupen.

Rufus 2014-02-26 00:41

Malmö har ett damfotbollslag i översta eliten tack vare en bra tillgång på duktiga tränare och ledare av hög klass - men viktigaste av allt är förstås att man har haft - och har - högklassiga spelare i mängd. Skräp vore det annars, med tanke på att Malmö är rikets tredje största kommun. Dammästarinnorna har genom åren hetat Malmö FF Dam eller LdB FC Malmö.Idag handlar det VISST om FC Rosengård.

Vad jag vänder mig emot i "fallet Malmö" är den teatraliska framtoningen (höll på att säga, den hycklande tonen) från klubbledningarnas sidan där man årligen gått ut med budskap om bankrutt eller damlagets snara hädanfärd såvitt icke X antal miljoner ramlar in på klubbens konto. Samtidigt vet vi att det under spelets gång pågått långt drivna förhandlingar med sponsorer i miljardklass. Nu har laget bytt namn till Rosengård, en kanske icke alltför smickrande adress i det allmänna medvetandet...

Nej, nya damallsvenska Rosengård bör inte beklaga sig i fortsättningen vad beträffar det ekonomiska. Här finns säkert möjligheter att värva det bästa (och dyraste) inom damfotbollens världselit. Huvudsaken är detta starka lag med namn och stjärnor som Therese Sjögran - jag älskar för övrigt hennes närvaro i det mesta!

Har jag sagt - som kontrast - att jag älskar Tyresö FF? Nä! Skam mig om det vore så! Fast i detta osannolika "köpelag" i närhetens av Stockholms skärgård saknas varken ohöljda ambitioner, eller feta dollarbuntar. till världsstjärnorna. I TFF är man är ärlig - nåja - in i döden om sitt kommersiella koncept. Så befriande. Ja... det är väl så det ska vara inom svensk damfotboll. Eller hur?

Nu laddar jag ordentligt för att heja på Jitex!

Rufus/Uffe