Skatteskuld hotar Tyresö

Skatteverket jagar även i Tyresö som i likhet med fjolårets toppkonkurrent i Damallsvenskan LdB FC Malmö inte kunnat hantera skulderna till staten. Tyresö Fotboll AB (TFAB) som alltså äger damlaget har en skatteskuld på 1.483.210 kr.

Det skriver tidningen Mitt i Tyresö.
Kommunen har avslagit en begäran om bidrag.
Den uppkomna situationen beror enligt bolagets ordförande Hans Lindberg på dels uteblivna sponsorintäkter, dels läktarbygget på Tyresövallen.

- Pengarna finns inte, men vi jobbar på att lösa det. Vi jobbar konstruktivt med att hitta nya sponsorer, säger Hans Lindberg till tidningen.
På frågan om konkurs hotar, svarar han:
– Inte i nuläget, men det är så klart ingen bra situation.
I så fall hamnar i första hand Tyresös match i UEFA Women´s Champions League den 23 mars i farozonen.

Taggar: ,
Thorsten Frennstedt 2014-03-04 10:14

Skulle förvåna om TFAB kan räddas genom rekonstruktion eftersom Skatteverket är största fordringsägaren, men medan den processen pågår får bolaget/fotbollslaget en respittid och kan inte sättas i konkurs. Tillgångarna - i TFABs fall spelarna - är knappast utmätningsbara.

Rufus 2014-03-04 11:04

Kanske en passande underrubrik i titeln om historien om Tyresö FF skall skrivas:
"Luftslottet som rämnade"

Olle 2014-03-04 12:56

Det är ganska jobbigt att säga det man jag gör det i allafall. VAD VAR DET JAG SA. Hasse plånbok får väl öppna lädret igen så att en del kan säga att det är kul att det är någon klubb som satsar.

Rufus 2014-03-04 13:27

Absolut är det glädjande att klubbar satsar för att bli bäst, fast då ska det inte satsat med pengar som inte finns. Jag är dock, som kanske framgått tidigare, starkt kritiskt till blåögdheten, inkompetensen eller rent ut sagt dumdristigheten hos toppklubbar som Tyresö FF och FC Rosengård (f d LdB FC Malmö), som spräcker spenderbyxorna med spektakulära värvningar för sjusiffriga belopp. När det sedan krisar springs det hos hemkommunen och gråts ut i media. För spelares, supportrars och lagets egen skull brukar någon räddande ängel dyka upp i sista stund. Tack och lov för det...

Nej, ordspråket "den som gapar över mycket..." är i högsta grad även en sanning i detta fall. Rosengård och Tyresö borde lära sig av sina konkurrenter, exempelvis Piteå, Örebro eller Linköping. Den sistnämnda klubben var på väg ner i dyn för en säsong sedan, när storsatsningen 2012 gick åt pipan. Men då drog man åt handbromsen, sålde andelar i konstgräsplaner, sade tack-och-hej till dyrbara spelare (typ Manon Melis) och satsade ungt och billigare istället. Orden konkurs eller rekonstruktion var aldrig på tapeten.

I längden är sådana här krislarm från landets bästa damfotbollsföreningar till skada för hela damfotbollen. Gemene man undrar nog vilka amatörer och "riskkapitalister" det är som styr i kulisserna.

Lenn 2014-03-04 18:09

Håller med att de tror att kommunen skall gå in och rädda dem, men nej nej det går inte att tänka så. Det är en ekonomisk doping som inte är sjyst mot de andra lagen. Lite ärlighet och sportsmannaanda kan man väl kräva.