Tyskland vinner Algarve-Cup

Europamästarna Tyskland har vunnit årets upplaga av Algarve Cup. Genom mål av Nadine Keßler, Anja Mittag och Dszenifer Maroszan besegrade Tyskland världsmästarna Japan med 3:0 och tog därmed sin tredje seger i turneringen.

Efter en inledning där båda lagen agerade ganska försiktiga kom Tyskland bättre in i matchen. Men dagens målvakt Almuth Schult förhindrade först en japansk ledning när hon boxade Nahomi Kawasumis skott mot inre stolpen. Sedan tog europamästarna allt mer över och både Celia Sasic och Anja Mittag hade kunnat ge Tyskland en ledning redan inför pausvilan.

I den andra halvleken avgjordes matchen på en kvart. Först gjorde Wolfsbuirgs Nadine Keßler 1:0 efter assist av Lira Alushi strax efter avspark, endast tre minuter senare hittade åter igen Alushi sin kompis Anja Mittag som vackert klackade in bollen till 2:0 för Tyskland. Dszenifer Maroszan avgjorde matchen med ett distansskott efter en timme. Och ledningen hade kunnat bli ännu högre: Åter igen Sasic och Mittag var nära ett fjärde eller femte mål för Tyskland, men matchen slutade alltså 3:0. Yukari Kinga var nära att göra ett tröstmål för Japan tre minuter före slut, men Almuth Schult hade bestämt sig för att hålla nollan.

- Jag är mycket nöjd, sade Tysklands tränare Silvia Neid efter matchen.

- Det var en fantastisk prestation. I dag var vi det bättre laget. Framför allt i andra halvleken har vi haft ett fint kombinationsspel och löpt väldigt bra. Vi har blivit bättre för varje match i Algarve Cup i år. Vi har bytt och testat mycket, men alla visste vad var och en skulle göra. Det üär väldigt positiv.

Den tyska glädjen stördes dock av att Bayern Münchens talangfulla ytterback Leonie Maier skadades på träningen dagen inför finalen. 21-åringens korsband har gått av. Leonie åkte redan i morse hem till München.

Anette Börjesson 2014-03-12 19:38

Välförtjänt seger för Tyskland. Maroszans distansskott var en njutning att se. Ingen hemlighet att jag vill se mer sådant från svenskt håll, både landslagen, Damallsvenskan och Elitettan.

Håkis 2014-03-13 13:50

Maroszan,Mittag,Laudehr,Sasic,Kessler vilka lirare.Den enda i det tyska Damlandslaget som jag tycker faller ur ramen är Annicken Krahn.Hennes tjonga i väg bollen kan man irritera sig över ibland vid de tillfällen det inte är nödvändigt