God ekonomi i Umeå IK FF

Det blåser positiva vindar över Umeå IK FF. 2013 blev ett på många sätt ett framgångsrikt år, bland annat ökade omsättningen med 1,4 miljoner kronor - från 7,8 till 9,2 miljoner kronor. Samtidigt kan summeras ett resultat med svarta siffror - plus 460 000 kronor.

UIK IK FF andas optimism även inför framtiden där man, förutom det sportsliga, ställs inför nya spännande utmaningar.
Budgeten för 2014 är något lägre än i fjol och sänks till 8 miljoner kronor i beräknad omsättning, detta i akt och mening för att fortsätta med att bygga eget kapital.

- Vi har jobbat hårt och därmed lyckats bra med att städa bort ett tidigare stort underskott. Nu är den kortsiktiga målsättningen att visa ett positivt eget kapital per den 31 augusti 2014. Förhoppningarna är dessutom stora att vi ska nå dit, säger Umeå IK FF:s klubbchef Niklas Westman och fortsätter:
- Ökade intäkter och minskade kostnader är ett framgångsrecept som verkligen burit frukt och där vi givetvis tänker fortsätta på den inslagna linjen.

Vid dagens årsmöte fick Umeå IK FF sin första kvinnliga ordförande. Sofia Lundberg, docent i nationalekonomi vid Handelshögskolan i Umeå och lagledare i ett av klubbens ungdomslag, tar över ordförandeklubban efter Erik Orring.
Lundberg känner sig smickrad över att ha blivit tillfrågad.
- Absolut, det känns otroligt stimulerande att ta på sig ordförandeskapet i UIK FF och inte minst då med tanke på valberedningens sätt att fokusera på styrelsemedlemmarnas olika egenskaper.
- Umeå IK FF är ett fantastiskt varumärke med en röd tråd i hela verksamheten och den ska både förvaltas och förädlas in i framtiden, fortsätter Sofia Lundberg.

Umeå IK FF har ytterligare tre nya namn i styrelsen i form av Margareta Lundkvist, vd för Nolia, Marie-Louise Johansson. personalchef på Umeå Energi, samt Peter Larsson, narkosläkare och medicine doktor i idrottsfysiologi.

Olle 2014-03-14 19:23

Konstigt. Ingenting om dom nya turerna kring Tyresö och dess dyra spelare. det kanske inte är intressant.

Anette Börjesson 2014-03-15 00:07

Olle vad ska vi skriva som inte är rena spekulationer. Vi har vid flera tillfällen redogjort för Tyresös ekonomiska problem. Angående spekulationer om spelares löner kan inte vi mer om än det som andra skriver om och som är deras sanning. Det kanske har undgått dig Olle, att på damfotboll spekulerar vid ytterst sällan. Vi försöker hålla oss till fakta på denna sida avars ambition är att vara en samlingssida för nyheter och framöver också fler fördjupande reportage om damfotboll.

Rufus 2014-03-15 01:37

Goda nyheter är alltid välkomna nyheter! Ett Umeå IK FF med feta svarta siffror i kassaboken är en stor Hoppets Stjärna i det brännaktuella damallsvenska undergångsmörkret!

Olle 2014-03-16 02:00

Om herrlagen granskas under lupp i övrig fotbollspress så kan ni gott granska dom allsvenska damlagen också och för en gång skull ha en åsikt och inte bara förmedla vad ni läser i sportbladet och Expessen sport. Du kanske tycker att den rätta vägen att bedriva damfotboll är att trixa med siffror och pengar.