Tyresö vidare i Svenska cupen

Drygt 600 kom till Tunavallen för att se Damallsvenskans nykomling Eskilstuna United mäta sig med storfavoriten Tyresö som fick nöja sig med 2-0-seger för avancemang i Svenska cupen.
Sofie Persson försöker hejda Martas framfart. Foto: akfoto.se

Säkert bidrog den senaste tidens turbulens kring Tyresö till extra intresse. Men det förtjänade också hemmalaget som fick en test på vad som väntar i Damallsvenskan framöver. Bland annat att en oförsiktig passning straffar sig när Christen Press fick tag i bollen och gav Tyresö ledningen.


Då hade United-försvaret stått emot matchens första halvtimme.
Tyresö förde som väntat spelet.
Det blev ännu tydligare i andra halvlek. Emelie Lundberg "nödbromsade" Marta och blev målchansutvisad.
Marta själv fastställde slutresultatet.

Rufus 2014-03-16 22:50

Håller fullständihgt med Anders Nilsson i Aftonbladet när han sågar Svenska Fotbollförbundet för att man snabbredovisar matcherna i Svenska Cupen "herr", men negligerar damernas cupmatcher. Ja, man får söka länge och oftast förgäves på SvFF:s webbfönster mot yttervärlden. Betyg: Underkänt (i underkant) Tur då att damfotboll.com finns och är på alerten!

The Observer 2014-03-16 23:32

Visst förde TFF matchen över tid, men "Tuna" var inte ofarliga fram till målet i första halvlek. Sedan blev det litet av "pyspunka" och man orkade inte ta mycket initiativ framåt.

Ska Eskilstuna inte bli nedflyttningskandidat tidigt i serien måste man visa betydligt mer framåt.

Apropå turbulensen i TFF så gjorde väl de här spelarna som många andra gjort före dem: konstaterade att det de kan påverka just nu är spelet på plan. Knappast en glimrande uppvisning, men tillräckligt som "en dag på jobbet".

Frågan är väl om turbulensen kommer att avta eller tillta - jag gissar att ledarna i TFF vädjar till spelarna att fokusera mot fortsatt CL-spel.....

Mark 2014-03-17 13:48

"En värdemätare Eskilstuna United DFF mot ett damallsvenskt lag."

Rufus 2014-03-17 12:07

Så får också Tyresös supportrar veta orsakerna till att truppen inte är i allra bästa form just nu: Dels är Caroline Seger sliten efter Algarve-cupen, dels har klubben hamnat i "en hastig likviditetskris". Allt enligt TFF-hemsidan. Starkt ändå av laget att samla ihop sig för en väntad vinst mot Eskilstuna. Jag tror att "gulrödingarna" fortsätter bita ihop och av bara farten vinner nästa drabbning i Champions League.