Träningsmatcherna...

Här kommer ett sammandrag av lördagens träningsmatcher såsom de rapporterats på klubbarnas hemsidor eller sociala medier.
Elin Sandgren gjorde lyckad debut i Kungsbacka DFF. Hon är en av många i laget som även spelat i Jitex. FOTO: Jan Andersson.

KIF Örebro var helt överlägset AIK även om siffrorna stannade vid 3-1. Målgörare var Lucie Martinkova, Sarah Michael och Linda Hallin.
Det blev ett genrep inför kvartsfinalen i Svenska Cupen på onsdag mot Vittsjö GIK.

...som genrepade mot Kopparbergs/Göteborg på bortaplan och förlorade med 5-1. Det är bara att luta sig mot att ett dåligt genrep ger en bra premiär för skånskorna.
Hemmalagets nyförvärv, Manon Melis visade framfötterna lika mycket som hon gjorde i Hollands damlandslag och var delaktig i tre av målen.
Ett annat nyförvärv från närmare håll Sofia Skog från Jitex gjorde matchens två första mål som blev de enda i första halvlek.Inbytta gjorde också två och Sara Lindén ett. Vittsjös reducering var en frispark på tilläggstid.

Kungsbacka DFF tog med sig segern hem med 3-2 efter dagens match på Krokslättsvallen i Mölndal (Jitex vanliga hemmaarena var för dagen uppbokad av cupspel). Det var ett effektivt Kungsbacka-lag, som utnyttjade sina chanser väl mot ett något svajigt hemmaförsvar.
Gästerna inledde målgörandet med att knoppa in en hörna efter dryga kvarten. Det var för övrigt förra Jitex-backen Sofia Karlsson som kom högst och nickade hörnan i mål, fint slagen av Amanda Svensson, även hon med ett förflutet i Jitex. Strax före halvtid var åter Amanda Svensson inblandad med en framspelning till Kristin "Kirre" Svensson, som såg till så att man gick till halvtidsvila med en 2-0 ledning med ett välplacerat skott bakom Jennifer Falk i Jitex-målet.
I andra halvlek var det ett helt "nytt" Jitex, som kom in på banan. Man satte omedelbart hög press och det dröjde inte länge innan Anna Furberg, som nu kommit in som forward, forcerade in bollen i gästernas bur. Anna Furberg blev också nästa målskytt, då hon dundrade in kvitteringen till 2-2 en stund senare. Den relativt stora publiken fick nu se hur Jitex-tjejerna pressade på rejält och det tycktes bara en tidsfråga när nästa mål skulle komma. Det blev dock inte fler mål av hemmalaget, trots det stora spelövertaget. I stället fick gästerna en straff strax före slutet. Maja Johansson (även hon med Jitex-förflutet för ett antal år sedan) hakades upp av Emily Zurrer och domare Camilla Stendahl pekade på straffpunkten (som inte var markerad!). Leena Puranen, som spelade för Jitex förra säsongen, stegade fram och satte bollen säkert i mål och kunde därmed ta en meriterande seger med sig hem.

Sirius är mera favorit än Kvarnsveden i Elitettan men fick sig en tankeställare när Dala-laget till och med på bortaplan vann med 2-0. Inte helt otippad målgörare två gånger om - Darcel Mollon.

Linköpings FC fick nöja sig med 2-1-seger över Eskilstuna United. Visserligen har LFC många spelare på skadelistan men det fråntar inte att Damallsvenskans nykomling bjöd på riktigt starkt motstånd och hade snudd på oavgjort.
LFCs unga anfallsduo stod för båda målen i första halvlek, d v s Fridolina Rolfö och Stina Blackstenius.
Frida Svensson reducerade tidigt i andra halvlek för Eskilstuna United när hemmalagets anfall mattades. Kim Arodin och Gaelle Enganamouit (nyförvärv från Serbien) var gästernas bästa.

3-7 ser ut som ett resultat i ishockey men det gäller för matchen mellan IFK Norrköpings lag i div 1 och Djurgårdens i Elitettan. Djurgården ledde med hela 5-0 efter första halvlek i Nya Parken i Norrköping. Efter den lektionen var det ett avsevärt mera skärpt hemmalag som till slut vann andra halvlek med 3-2. Irma Nordmark gjorde två av dem och Alice Wadér matchens sista. För Djurgården nätade Alexandra Höglund inte mindre än fyra gånger,Madeleine Stegius Maria Polli och Emelie Eriksson var sin gång.

Martin 2014-03-22 22:18

Positivt för LFC att fortsatt vara obesegrade och med 7 'startspelare' på skadelistan mot en hårdsatsande nykomling känns 2-1 som ett helt okej resultat. LFC kommer nog få inrikta sig på att hålla tätt bakåt och vara effektiva framåt som i matchen mot Göteborg i Cupen om man ska vinna matcherna under första halvan av säsongen för med så mycket skador är det inte läge för 'champagnelir'.

Rolfö var tydligen riktigt bra som forward vilket är kul och viktigt då det lär vara hennes position fram tills Harder förhoppningsvis är tillbaka nån gång i Juni. Att även Stina gör mål igen är också viktigt då mycket ansvar kommer läggas på henne inledningsvis av säsongen när det kommer till det offensiva.

per.montini 2014-03-22 22:53

Kan meddela damfotboll.com att Manon Melis inte spelade mot Vittsjö. Vet inte vilken hemsida eller vilket socialt medie man har läst men någon på damfotboll.com har inte koll och har inte brytt sig om att kolla fakta. Pinsamt.

Fotbollen 2014-03-22 23:00

Manon Melis brukar alltid vara omskriven och få bra kritik. Denna gång ska hon ha varit inblandad i 3 av målen när Kopparberg Göteborg idag vann. Från avbytarbänk då eller? Ja eftersom hon var sjuk idag och inte spelade..

Fotbollen 2014-03-22 23:05

Haha Per, du hann emellan. Blev avbruten när jag höll på med kommentaren och sedan såg jag du hade reagerat på detsamma.
Lieka Martens är dagens assistdrottning.