KIF Örebro slog Vittsjö i cupen efter straffar

Spelarna i KIF Örebro kan gräma sig över att de inte "stängde" hemmamatchen i Svenska Cupen mot Vittsjö redan i första halvlek som slutade 2-0. Det fanns inte mycket som tydde på att skånskorna skulle kvittera i den andra och tvinga fram både förlängning och straffsparkläggning men där blev sista ordet KIF Örebros med sammanlagd seger 9-8.

KIF Örebro tog ledningen med 1-0 efter 25 minuter och kraftigt spelövertag. Lucie Martinkova stötte bollen i tomt mål efter att Sarah Michael skarvat vidare Oganna Chukwudis långboll. Efter drygt en halvtimme blev det 2-0 på Sanna Talongen nick.

Det såg knappt ut som en målchans när Elin Nilsen drog iväg ett både hårt och välplacerat skott som överraskade Stefanie Labbé i KIF Örebro-målet. 2-1-reduceringen lyfte Vittsjö-spelarnas självförtroende och nu var man verkligen med i matchen. Det dröjde dock till fem minuter före ordinarie matchslut innan kvitteringen var ett faktum. Jane Ross utnyttjade ett missförstånd i hemmaförsvaret och kunde tämligen enkelt lägga bollen i mål. Hon gav även Vittsjö ledningen i första förlängningsperioden. Elin Magnusson kvitterade till 3-3.
Det skulle till sju straffomgångar för att avgöra vem som får möta Tyresö i kvartsfinal. Alla satte sina men Vittsjös sista gick utanför.

.