Oavgjort i skånskt träningsderby

Det blev oavgjort 1-1 i träningsmatchen mellan FC Rosengård och Kristianstads DFF som spelades på Malmö IP på måndagskvällen.

Ramona Bachman sprang i djupet på Lisa Eks framspelning och kunde rulla in ledningsmålet 1-0 bakom Hedvig Lindahl dryga 20 minuter spelade.
En miss av Amanda Ilestedt gav Linnea Liljegärd läge att spela fram Susanne Moberg som behärskat kunde rulla in kvitteringen bakom Thora Helgadottir i Rosengårdsmålet en kort stund senare.

Rosengård hade ett visst grepp om matchen men var inte tillräckligt bra för att kunna sätta chanserna. Kristianstad spelade ett stabilt i försvarsspel. I offensiven stressade Susanne Moberg och Linnea Liljegärd malmöbackarna till enkla misstag.
En av dem, Amanda Ilestedt var inte nöjd efter matchen.
– Nej, idag var det inte bra, konstaterade hon snabbt och koncist innan hon gick för att byta om.
Men glad över det färska beskedet att hon blivit uttagen till damlandslaget som ersättare för skadade Jessica Samuelsson.

Större fokus på att rätt i det egna spelet ska bidra till en höjd nivå i Kristianstads spel enligt tränaren Elisabet Gunnarsdottir.
– Vi har jobbat hårt på grunderna i spelet och lagt mycket fokus på organisationen i laget. Försvarsspelet ser allt bättre ut och när vi väl ligger rätt gäller det för spelarna att utnyttja sin egen kreativitet i offensiven. Vi lyckas rätt hyfsat stundtals i denna match som jag tycker är den bästa träningsmatch vi genomfört i år. Det känns positivt, avslutar Elisabet.

Rosengårds tränare Jonas Eidevall konstaterade att man genomförde en match med lite för många misstag för att han skulle vara riktigt nöjd samtidigt som han vill påpeka att han har en tunnare och lite yngre trupp till förfogande inför denna säsong. Skador har också inneburit avbräck under träningsperioden men två spelare var tillbaka för att köra var sin halvlek, Alexandra Riley och Ramona Bachmann.
– Jag är glad att dessa är på väg tillbaka men det kommer att ta lite tid innan de kommer upp i full form. Idag fick vi inte särskilt mycket ut av spelet och blev stressade i takt med att resultatet inte gick vår väg. Vi gjorde för många misstag och blev lite för bekväma men även i en match med missar kan man lära sig något och efter en sån här insats tydliggörs det för hela gruppen vad vi behöver fortsätta att jobba på och göra bättre för att höja oss ett snäpp. Det här var en match, förra veckan spelade vi bättre, säger Jonas och sätter lite perspektiv på saker och ting samtidigt som har ser sina spelare skingras för landslagsuppdrag ute i Europa den kommande veckan.