Optimism i Linköping trots Rohlins skada

Landslagsbacken Charlotte Rohlins skada visade sig vara en sträckning i baksida lår. En första prognos från Linköpings FCs läkare är att hon blir borta 3 - 4 veckor och missar därmed returmötet mot Nordirland i VM-kvalet Växjö. För Linköpings FC innebär det förstås också ett avbräck när nestorn i laget blir borta och detta i ett skede med flera spelare på skadelistan, Pernille Harder, Linda Sällström och Magdalena Ericsson för att nämna några.
Linköpings tränare Martin Sjögren konstaterar att ännu en spelare blivit skadad. Foto: Filip Oskarsson

Hur hanterar ni detta, frågan går till Linköpings tränare Martin Sjögren?
– Vi är faktiskt hårt drabbade just nu men till skillnad från i fjol har vi fler spelare att plocka blan i år. Men det är klart tufft för det kommer att bli ett pussel med att hitta rätt spelare till rätt plats. Just nu är flera backar skadade, Jessica är tillbaka dock, men det blir nog till att hitta spelare som får inta en ny position. Det är inte optimalt men så är läget, förklarar Martin för damfotboll.com.

I helgen ställs ni mot Kopparbergs/Göteborg FC som rivstartat med full pott. Dom har ett giftigt anfallsvapen som du känner väl till, Manon Melis, som tidigare spelat för Linköping. Hur går tankarna kring den matchen med tanke på den uppkomna situationen?
– Kopparbergs/Göteborg är ett bra lag som fått till en mycket bättre spets än tidigare. Med Lieke Martens och Manon som är vana att spela ihop i det holländska landslaget är våra motståndare riktigt giftiga i djupled. För ett par veckor sedan möttes vi i cupen, då vann vi men laget är nog lite mer samspelt nu och känslan är att vi kommer att få jobba hårt på bortaplan för att ha en chans. Samtidigt vet vi att det blir en helt annan match än mot de två lag vi mött så här långt. Kopparbergs/Göteborg backar inte hem och gör det trångt.

Känns det då ännu tuffare utan Charlotte Rohlin som trygg mittback att luta sig mot?
– Jag har en lösning som jag känner mig trygg i men den avslöjar jag inte nu, säger Martin.