Sjögren nöjd med poängutdelningen under skadeperioden

Under två säsonger i Damallsvenskan har Rosengård bara förlorat två matcher. Båda mot Martin Sjögrens lag Linköpings FC. Sjögren berättar för damfotboll.com om gårdagens vinst och lättnaden över poängen man spelat in de senaste matcherna.

Pernille Harder har missat hela säsongsinledningen. Linda Sällström rehabar sin tredje korsbandsskada. Jessica Samuelsson har, precis som Magdalena Ericsson dragit med skadebekymmer. Ändock lyckade Linköping först ta poäng borta mot Kopparbergs/Göteborg och sedan vinna hemma mot Rosengård. Efter premiärförlusten mot Piteå är fjolårstrean på gång igen.
− Jag hade varit nöjd med två poäng efter de här matcherna mot Göteborg och Rosengård, två poäng hade varit en bra utdelning. Då hade vi inte tappat mark mot topplagen. Nu tar vi fyra poäng och tar mark istället, säger Martin Sjögren efter gårdagens vinst mot Rosengård.

Om Sjögren var aningens missnöjd efter det oavgjorda resultatet mot Göteborg, där man hade chansen att avgöra på straff i slutet av matchen, är han desto gladare efter segern mot mästarna från Malmö. Linköpings matchplan var att få Rosengård att spela ett långt spel, att tvinga dem att spela över mittfältet och sedan plocka in bollarna i försvaret. Man lyckades.
− Vår gameplan lyckades vi med till 100%. Vi ville pressa högt och tvinga Rosengård att spela ett långt spel, säger Sjögren.
Och även om man hade lite tur när Jenny Nordin gjorde 1-0 precis efter halvtidsvilan var allt en del av planen.
− Ja, när vi gör 1-0 tvingar vi Rosengård att flytta upp och då blir det ytor framåt för oss. Försöker man möta Rolfö och Blackstegius med två försvarare är det dömt att misslyckas, det är två skickliga spelare och det är så vi gör 2-0, berättar Sjögren.

Sjögren trycker på laginsatsen mot Rosengård. Och är glad över att laget har en större bredd än förra året. Ifjol hade man troligen inte klarat av de skador man åkt på den senaste tiden.
− LAGET är fantastiskt mot Rosengård. Det är bra fotbollsspelare men också väldigt lojala. De är beredda att offra sig och göra allt för laget, avslutar den förre Malmötränaren Martin Sjögren.