Inte ens skadorna oroar Sverige i VM-kvalet

På torsdagen ställs Sverige mot Nordirland och den femte VM-kvalmatchen i grupp spelet. Gruppen leds av Skottland som har två matcher fler spelade och en imponerande målskillnad.

Till skillnad mot bortmatchen mot Nordirland får man säga att förhållandena är i det närmast perfekta. Även om laget försökte hålla skenet uppe så var det ingen annan som inte irriterade sig på det lutande fotbollsplan matchen då skulle avgöras på.
Sverige gjorde en bra match och vann med 4-0 och det var få gånger som Nordirland hotade i djupled och när det skedde så var det genom vindsnabba Aimme Mackin på topp.
Nilla Fischer var inte med den matchen men är tillbaka nu. Dock har en av annan av de mest rutinerade mittbackarna Charlotte Rohlin fått lämna återbud p.g.a skada. Även Kosovare Asllani var ett frågetecken inför den förra matchen men blev spelklar. Nu ser det dock ut som om fotproblem kommer att stoppa henne från att delta i returmatchen. Caroline Seger är också tillbaka och det är väl troligt att hon tar den defensiva ettarollen framför backlinjen något som Hanna Folkesson skötte bra i Segers frånvaro i bortamatchen.
Med den korta tillbakablicken ställer jag frågan om det finns något rent spelmässigt som oroar inför morgondagens viktiga VM-kvalmatch till förbundskapten Pia Sundhage?
– Vad gäller Kosovare är jag tveksam. Vi vill ogärna riskera något för hennes del i det här läget. Bättre då att hon får komma tillbaka frisk till klubblaget PSG, det tror jag att vi alla tjänar på i längden. Orolig kan jag inte säga jag är. Vi har alternativ i Olivia Schough, Sofia Jakobsson och Antonia Göransson som alla testat positionen på topp tillsammans med Lotta Schelin tidigare. Therese Sjögran är ju bra på fler positioner så det är väl ingen omöjlighet att vi provar henne där igen, det vore inte första gången, säger Pia.
Landslaget har varit samlat i Växjö ett par dagar. Igår förgyllde man Centrumskolan i Växjö med sin närvaro. Idag onsdag har laget sin sista träning inför VM-kvalmatchen (öppen för allmänheten) på Myresjöhus Arena kl 11.30–12.30.