Säker seger för Djurgården mot Umeå Södra

Djurgården hade inga problem med att hemmabesegra Umeå Södra på söndagseftermiddagen. Segerorganisatör var Madeleine Stegius, hon låg bakom ett mål och gjorde två själv. Matchen slutade 4-0 i Djurgårdens favör.
Madeleine Stegius och Djurgården firar 3-0-målet i matchen.

Djurgården dominerade dagens match på Stockholm Stadion från början till slut. Under de första 20 minuterna klarade gästande Umeå Södra av att stå emot, men när Djurgården lade i en andra växel var det inget snack om saken. När Djurgården anföll med mycket fart blottades svagheter i Umeå-försvaret, man hade svårt att hänga med i sidled och missade att ställa offside en handfull gånger under matchen, något som gav Djurgården ytor.

Djurgårdens fart och bollförflyttningar gav utdelning. Madeleine Stegius kämpade fram bollen till Alexandra Höglund. Från sin position långt ner i straffområdet valde Höglund passningsalternativet istället för att avsluta själv. På bortre stolpen mötte Sofia Nilsson, och Umeå-målvakten Jenny Nilsson hade ingen chans. 1-0 var ett faktum.

Drygt fem minuter senare kunde Höglund göra 2-0 framspelad av Irma Helin. En halvtimme av matchen var spelad, men där och då var den här tillställningen redan avgjord. Umeå Södra fick lägga mycket energi på att försvara och skapade nästan ingenting framåt. I den första halvleken hade man en hörna och en frispark på offensiv planhalva, ingen av dem nådde mål.

När den andra halvleken blåstes igång hade Södra ryckt upp sig, och till en början såg det ut som att Djurgården släppt fokuset en aning. Matchen mattades av allt mer ju längre den led. Planens gigant var utan tvekan,Stegius. Hon fortsatte ställa till oreda i Umeå-försvaret och i den 65:e minuten rullade hon själv in 3-0. Stegius avrundade sedan målskyttet i den 92:a minuten.

Umeå Södra som lag spelade upp sig rejält under den andra halvleken, det får man ta med sig in i nästa omgång, även om laget aldrig var nära poäng idag.

Djurgården kan å sin sida ta med sig en mycket stabil insats. Och säkerligen höjer det självförtroendet efter förra veckans förlust mot Bollstanäs.