Therese Sjögran kreativ i ny kollektion

Hon var omisskännlig offensiv motor för Rosengård mot Eskilstuna. De som såg något annat hos Therese Sjögran i söndagsmatchen tittade förmodligen på dojorna.
FOTO: Bildbyrån.

– Det är den nya VM-skon, alla herrspelare i VM kommer att ha dem, förklarade hon efteråt.

De världsomspännande skotillverkarna ser gärna de stora mästerskapen som gigantiska skyltfönster. På Malmö IP stod fönstret lite på glänt och bland annat Therese Sjögran spelade i skor från sin sponsor.
– De är riktigt bra, sade hon efter första testet.

– Jag fick dem i onsdags och kunde träna med dem torsdag, fredag och lördag.

Sjögran hade varken problem med passningarna eller passformen.
– Jag får dem custom made så de ska passa. Herrskorna går bara ner i 39 och jag har 38,5, De tar dam och sätter herrskon på, sade hon.

Den personliga poängutdelningen var åtminstone en assist men Therese Sjögran gjorde betydligt mer med en blå vänstersko och en rosa högersko på fötterna. Dominant centralt, öppnade spelet för Rosengård framåt och skickade Eskilstunaspelarna på tröttande löpningar ner längs sidlinjen.

När hemmalaget spelade ut i andra halvlek var det mästartakter i seriefinalen och en inspirerad offensiv med tanke bakom löpvägar och passningsval.
– Det är alltid svårt i början av matcher, de hänger på och vi kanske passar på fel sida. I andra halvlek vågar vi hålla i bollen, spela in och ut och vända spelet. Vi utnyttjar kanterna också som vi sagt att vi skulle.

Eskilstunaförsvaret föll tillbaka och Rosengård kunde sko sig än mer på bortalagets bekostnad, med en väldig drivkraft och många rättvända spelare.
– Det blir ju det. Vi vågar spela loss den centralt med två korta och sen vända. Vi har jobbat mycket med vårt passningsspel hela året kul att det äntligen visar sig i match också, sade Therese Sjögran som inte bara hade nya utan närmast gyllene skor på söndagseftermiddagen.