QBIK-löftet som höll mot Umeå Södra

Solen gassade över Tingvalla IP i Karlstad, där QBIK tog emot Umeå Södra. Och inför 142 personer infriade Lisa Mellberg, tränare i QBIK, sitt löfte om en seger. Siffrorna skrevs till 3 – 0.

Det var QBIK som startade matchen bäst. Det märktes direkt att hemmalaget hade bestämt sig för att detta inte skulle bli en ny oavgjord match. Och det gick inte mer än sju minuter innan första målet kom. Elin Nyman gjorde det efter en lite tilltrasslad situation framför gästernas målvakt Jenny Nilsson. Efter detta äger QBIK matchen och trycker på i anfall efter anfall. Men Umeå Södras försvar är tätt, så QBIK får inte till avsluten. En hörna i den 23:e minuten kunde ha gjort att hemmalaget ökade ut sin ledning, men efter ett flipperspel på mållinjen kunde gästernas försvar sparka undan bollen. Umeå Södra jobbade in sig mer och mer i matchen och hade ett jätteläge att kvittera i den 31:e minuten, men bollen strök precis utanför målburen. Strax efter fick QBIK en chans igen. Återigen efter en hörna och ytterligare lite flipperspel. Men även nu sparkade Umeå undan bollen.

Som i första halvleken var det QBIK som startade den andra bäst. Men även nu arbetade Umeå Södra in sig i matchen. i den 61:a minuten punkterade hemmalaget matchen mer eller mindre genom att göra 2 – 0. genom Elsa Hellstrand fint framspelad av Erica Ericsson. Sedan blev det mer eller mindre spel på mittplan, med de flesta chanserna till mål från QBIKs sida. I den 72:a minuten ökade Sandra Zetterqvist till 3 – 0 efter lite kalabalik framför Jenny Nilsson i bortamålet. Detta var verkligen QBIKs match från första minuten.Laget kämpade verkligen till sig den här segern.

– Det satt hårt inne, men det var skönt att få börja med ett tidigt mål, säger Lisa Mellberg, tränare i QBIK. Vi är verkligen så här bra som vi spelade idag, synd bara att vi inte får fram det i varje match. Idag spelade vi avslappnat, och vi hade bestämt oss för att det var vår tur nu, att det var vår match. Det är match igen på söndag, så vi kan inte njuta för länge.

– QBIK var det bättre laget som vann, säger Stuart Gibson, tränare i Umeå Södra. Det kunde ha blivit en bättre match om vi hade haft ett bättre lag, men många var tvungna att stanna hemma på grund av jobb idag. Men jag är stolt över tjejerna. Jenny gör en jättebra match i mål, och våra avbytare kommer in bra i matchen också.

Text: AnnaKarin Johansson