Tre dubbla målskyttar för Kopparbergs/Göteborg

Kopparbergs/Göteborg FC körde över AIK och vann med hela 6-0 efter två mål vardera av Sara Lindén, Manon Melis och Sofia Skog.
Sofia Skog jublar efter att ha gjort ett av sina två mål mot AIK. Foto: Bildbyrån

644 åskådare behövde bara vänta i tjugo minuter innan Sofia Skog gav Kopparbergs/Göteborg ledningen över gästande AIK. Det blev två till i första halvlek och ytterligare tre i andra fördelat på tre målskyttar. Förutom Sofia Skog gjorde Manon Melis och Sara Lindén två vardera. Sara Lindén gick med sina två mål upp på en andraplats i skytteligan med totalt 6 mål på nio omgångar. Leder gör Anja Mittag på de nio hon gjort på åtta omgångar.

Kopparbergs/Göteborg ligger därmed kvar på en tredjeplats efter 10 spelade omgångar. Linköpings FC skuggar på samma poäng om man vinner matchen mot Jitex som blev avbruten efter en rejäl regnskur som lade Linköping Arenas gräsmatta under vatten.
Tränaren Stefan Rehn kommenterar laget tredje raka vinst i Damallsvenskan:
–Spelet börjar sitta nu och idag började vi riktigt bra och när Sofia Skog gjorde första målet efter tjugo minuter kändes det som om vi bara kunde rulla på. Vi hade greppet om matchen från början och lämnade AIK utan chans att ta sig in den.Sex mål är bra och de känns bra att har spridning av målskyttar.

Det verkar som ni hittat ert spel, berätta om skillnaderna nu och i början av serien?
– Vi har minimerat våra svackor i matcherna och har blivit mycket bättre på att röra oss för varandra även när vi inte har boll. Vi krigar mer och har blivit kompaktare i vårt spel och när vi vinner boll har vi många som är med i offensiven. Spelet hänger ihop på ett mycket bättre sätt nu än tidigare.

Er holländska stjärna Manon Melis gjorde två mål idag liksom Sara Lindén som spelar på topp med Manon. Det känns som om Sara börjar närma sig full form igen efter sin korsbandsskada och att hon och Manon böjar hitta varandra?
–Absolut är det så. Sara är så klok i sitt spel och hon och Manon har den där speciella känsla och bara vet hur dom ska lägga fram bollarna till varandra och deras spel mycket på topp är förstås mycket viktigt för laget.

Er andra holländska Lieke Martens skadades mot Piteå och var inte med i dagens match mot AIK. Hur ser status ut för hennes del?
–Jag är försiktigt optimistisk men ett rejält besked kan jag inte lämna förrän vi fått besked ifrån magnetröntgen och uttalande från vår läkare. Det kan röra sig om en skelettskada då är hon borta 3-4 veckor är det inte det kan hon kanske spela redan nästa torsdag, säger Stefan Rehn på telefon på väg ner för att ansluta till 84-laget som träffas för fest efter dagens uppvisningsmatch nere i Skåne.

Fotbollen 2014-06-29 22:38

Sara Lindén låg redan innan matchen mot AIK på andra plats i skytteligan. Dagens 2 baljor befäster hennes plats och hon är nu endast ett mål bakom Anja Mittag, som dock har en match mindre spelad.
1. Anja Mittag, 9 mål
2. Sara linden, 8 mål
3. Manon Melis 7 mål