Oflyt igen för Sirius...

Sirius damer hade inte turen på sin sida i dag. Gästerna Umeå Södra kunde vända hemåt med tre poäng efter slutsiffrorna 1 – 2 på Lötens IP
Caroline Lundberg gjorde Sirius enda mål. FOTO: Anette Wixner

Fotboll handlar om hunger. Hunger att vinna, hunger att göra mål, hunger att vara bäst. Gästeande Umeå Södra var hungrigt i dag. Efter en trevande inledning från båda lagen rev gästerna åt sig taktpinnen och behöll den fram till de sista tio-femton minuterna av första halvleken. Och hungern betalade sig. Det behövdes bara spelas av drygt tio minuter av den första halvleken innan Therese Boström fick fatt på en målvaktsretur och gjorde dagens första mål.

En stund efter det fick Caroline Lundberg en jättechans att kvittera för Sirius när hon kom fri men skruvade bollen strax utanför stolpen. Trots att Sirius var tillbakapressat fortsatte man att skapa chanser men på något sätt satte Carolines chans ribban för övriga chanser. I 37:e fick Jenny Jansson ett dunderläge efter en del stökande i Umeå-försvaret, i 40:e var det Caroline Lundbergs tur att komma fri och hon hade dessförinnan haft flera halvchanser. Men bolluslingen vill inte in.

Efter fikapausen fortsatte det att se likadant ut innan Caroline Lundberg äntligen, äntligen fick pannan på en perfekt slagen hörna från Ingrid Wixner. Utjämnat till 1-1 på Lötens IP och publiken började vädra morgonluft under sina paraplyer i det tilltagande regnet. Med drygt tio minuter kvar såg det ut som om vädrandet skulle ge resultat när Amanda Johansson levererade en frispark rakt in i smeten där Julia Lyckberg gör mål… inte. Gästernas målvakt Jenny Nilsson visade prov på högklassig akrobatik och rädddade med fötterna. Minuterna efter är det ridå ner när Ammy Wallin fick bollen på handen och domaren pekar på straffpunkten. Umeå Södras Elin Carlsson dundrade in bollen i nättaket innan Mimmi Paulsson-Febo hann reagera och återigen befann sig Sirius i underläge.
Sirius fick strax efter en sista chans att kvittera men en helt fri Tyra Kajgård sköt utanför och den tredje raka förlusten för Sirius damer var ett faktum. Nu återstår en match innan ett välbehövligt sommaruppehåll, Hammarby på bortaplan torsdagen den 2 juli.

IK Sirius Dam – Umeå Södra FF 1 – 2 (0 - 1)
Publik: 100

Text: Mats Karlström