Förlust för Sverige

Efter seger mot England i F19-EM slutspelet med 2-0 blev det förlust med samma siffror i kvällens möte med Spanien som därmed se till att hålla elden glödande i grupp B.

Spaniens mål gjordes av Nahikari Garcia (42) och Alba Redondo (79).
Resultatet spetsar situationen i grupp B inför avslutningen. Spanien kan med seger mot England marschera vidare i turneringen. Sverige möter Irland och har två mål att ta ifatt för att gå förbi.
–Vi måste snäppa upp duellspelet en nivå mot Irland, annars kommer vi inte att räcka till, säger förbundskapten Calle Barrling krasst till svenskfotboll.se och fortsätter:
–Men det vet vi om. Vi har varit med i mästerskap förut.

Irland, som vann sin match mot England med 2-1 leder gruppen på sex poäng. Bakom jagar både Spanien och Sverige på tre.
I nästa omgång ställs Sverige mot Irland och Spanien tar emot England. Två lag går vidare från gruppen och ännu finns chansen för Sverige att bli bästa tvåa och därmed knipa en semifinalplats.

I Grupp A vann arrangerande Norge mot Belgien med 2-1 samtidigt som Holland slog Skottland med 3-2. Därmed leder Holland gruppen på fyra poäng samma som Norge men med Skottland jagande på tre.
Belgien känns avhängda och i den sista omgången kan det bli mycket spännande mellan Skottland och Norge samtidigt som Holland behöver ta poäng mot Belgien för att inte mista semifinalplatsen.