Uppvisning av cupmästarna i Norrköping

Linköping hoppar in i den andra omgången av Svenska Cupen bara 6 dagar efter cupfinalen på Linköping Arena. LFC reste cirka 4 mil nordöst mot Norrköping för ett ösgötaderby. mot IFK i Parken och bjöd på uppvisning som slutade 6-0 till cupmästarna.
Hemmalagets Irma Nordmark blir klämd mellan Emma Lennartsson och Pernille Harder. FOTO: Filip Oskarsson.

Linköping vilade ändå spelare som Charlotte Rohlin, Kathlynn Fraine, Claudia Neto och Pernille Harder.
De här spelade från start: Hilde Gunn Olsen, Samuelsson Krantz Eriksson J. Andersson - Da Silva Rolfö Lennartsson Rexhi -
Almqvist Blackstenius
Ny är Jessica Da Silva på högerkanten som skrev på under samma period som Claudia Neto för Linköping men som blivit lite skymundan bakom Netos två matcher.
Da Silva visade tidigt i matchen prov på sin snabbhet och sin finurlighet, men samarbetet med resterande ser man brister.

IFK Norrköping hängde med i svängarna och satte hård press på bortalaget som till en början som inte hittade sitt spel och som hade många spelare på ovana positioner.
Det första målet kom 19 minuter in i matchen när Venera Rexhi tog en löpning på sin vänsterkant ända ut till hörnflaggan, väl där valde hon att snyggt tunnla sin försvarare och hitta ett hårt inspel med bredsidan till Tove Almqvist som letat sig fri vid straffpunkten och sköt hård yttersida, otagbart för Norrköpings målvakt. 0-1

Venera Rexhi visade varför hypen är så stor kring henne, inte nog med att hon klarar av tekniken, hon har även kylan att hitta adress efter en lyckad fint.
IFK Norrköpings tränare Kent Hellström sade före matchen att extrem noggrannhet krävs från spelarna om de ska få någonting med sig. När 0-2 sedan kom i den 37 minuten, var det på en helt ofarlig situation där en mittback missbedömde bollbanan efter ett inkast. Stina Blackstenius tog med sig bollen rättvänd och då är hon som farligast; när hon kan använda sin snabbhet. Hon rundade den andra backen och bredsidade in bollen från vänster förbi målvakten. Skönt för henne då hon missat många chanser de senaste matcherna i Damllsvenskan, och även så i denna match. Men det skulle komma mer från henne. Chanserna duggade tätt och klasskillnaden syntes mycket tydligt efter cirka 35 minuter då Norrköpings ork inte höll.
Magdalena Eriksson som tar alla inläggsfrisparkar och hörnor för LFC sköt sin frispark på kortsidan av straffområdet till höger direkt på mål. Träffen var hård och målvakten släppte retur rakt ut till Stina Blackstenius som ökade till. 0-3.
Resultatet stod sig halvleken ut.

I 54 matchminuten byttes Fridolina Rolfö ut och den egna talangen Amelia Larsson fick tid att visa upp sig. Hon har verkligen imponerat i flicklaget med sin fina teknik och sina vältajmade löpningar. Hon får gå in på innermittfältet.
Efter att ha fått bollen centralt drog Jessica Da Silva sig förbi med en tempoväxling och efter ett skott kunde hon skjuta in sin egen retur och 0-4 skrevs i den 56 minuten.

IFK Norrköping fick några chanser i den andra halvleken efter fina spelkombinationer där de kom förbi med snabba passningar. Ett hårt skott i ribban från Mathilda Johansson och ett skott som Hilde Gunn Olsen i Linköpings-målet släppte mellan benen men som hon sedan plockade upp innan bollen hann glida in över mållinjen, var chanserna som kunde få nollan att bli en etta.
Istället blev det 0-5 och ett hatt-rick av Stina Blackstenius som med ett snabbt giftigt skott skruvade bollen vid den första stolpen efter en omställning.
Maja Krantz fick halta av planen en kvart kvar, vilket inte såg för allvarligt ut. En spelsugen Pernille Harder fick hoppa in istället.

Det sista målet blev också det vackraste. Venera Rexhi fick bollen tillbaka av Amerlia Larsson efter en hörna och med ett hårt vackert inlägg hittade hon Harders panna och hon nickade distinkt in 0-6.

205 personer såg matchen från läktaren och Linköpings FC är vidare till nästa runda.

Text: Eric Svensson

Metan 2014-08-14 13:12

Talangen och fightern som byttes in med Rolfö är Emilia Larsson och kommer från LFC F19-lag.

Rufus 2014-08-14 17:28

Man kan ju inte direkt påstå att intresset för Svenska Cupen på spinnsidan är formidabelt, snudd på hysteriskt stort. 205 hängivna supportrar på en arena som rymmer cirka 17 000 åskådare! Annars gick matchen som väntat, med ett något försvagat IFK Norrköping DFK - efter känsliga spelarförluster - och ett för dagen specialkomponerat, lite reservlagsbetonat Linköpings FC. But the show went on... som förväntat. Bra kämpat av båda laget ändå!