Norskt sent segermål i F18-landskampen

Sveriges F18/96-landslag förlorade med 2-3 mot Norge i Örnsköldsvik på onsdagkvällen. Norge gjorde sitt segermål på tilläggstid.

Till ovanligt många återbud för skador före matchen lades ytterligare under densamma.
Tove Almqvist ( Linköpings FC ) kvitterade Norges ledning i början av andra halvlek och Nathalie Björn (AIK) gav Sverige ledninen med 2-1 i mitten.
På tilläggstid kvitterade Norge Karina Sævik med sitt andra mål på frispark och gjorde segermålet på Synne Sofie Kinden Jensens friläge .
- Vi hade talat mycket om att visa karaktär och vilja och det visade verkligen tjejerna när de vände underläget, säger förbundskapten Görel Kringen till Norges FFs hemsida.
- Vi gör ändå en väldigt bra prestation idag. Våra första 30 minuter är riktigt bra, med ett metodiskt och effektivt passningsspel. Vi kommer av oss lite efter Norges mål och bytet, men i andra halvlek ser vi riktigt bra ut igen. Vi gör två fina mål, och spelar riktigt bra anfallsfotboll, säger Sveriges förbundskapten Calle Barrling till SvFFs hemsida.
- I matchens slutskede så har vi bara fem spelare på sina naturliga positioner. Bollen studsar fel för oss, och det beror bara på att vi inte är vaksamma och skickliga nog i försvaret. Det finns ju en förklaring i att vi tvingades till så många omdispositioner, men så är det. Norge var bra också, som alltid får vi en riktigt bra match när vi möter norskorna.