Linköping föll i England

Linköping åkte till Liverpool för första matchen i Champions League. Man fick lämna den engelska industristaden med 2-1 i baken. En förlust är alltid en förlust, men resultatet ger ändå ett bra utgångsläge inför returen på hemmaplan.

De engelska ligamästarna från 2013 gjorde Champions Leaguepremiär mot Linköping, som trots att de inte skördat några större framgångar i Europa, får räknas som veteraner i dessa sammanhang.

Linköping jagar fortfarande andraplatsen i årets damallsvenska men har en tyngre period bakom sig, där man inte lyckats göra mål i de två senaste matcherna - man har förlorat borta mot Kristianstad och spelat oavgjort hemma mot Eskilstuna, men inte gjort mål i ligan sedan man mötte Vittsjö hemma i början av augusti.

Mot Liverpool dröjde det bara 37 minuter innan Kristine Minde vittrade nät. Då reducerade Minde Liverpools ledning. Hemmalaget hade tagit ledningen i den 17:e minuten genom Gemma Davison. Och det var Liverpool som fick sista ordet i detta tajta möte. Med dryga kvarten kvar skickade Natasha Dowie in 72:a minuten.

Det innebär att Linköping ligger under med 2-1 i halvtid av detta dubbelmöte. Ska man förlora i första mötet är resultat 2-1 ett bra förlustresultat. Det innebär att man har med sig ett mål från bortaspelet och att, om man gör mål och håller nollan på hemmaplan, går vidare.

Linköping har alltså goda möjligheter att gå vidare från sextondelsfinalen, även om man i skrivande stund får vända hem till Linköping som förlorare.