Kristianstads DFF vill behålla "Beta"

Efter sex allsvenska säsonger består Elisabet ”Beta” Gunnarsdottirs attraktionskraft i ledarrollen hos Kristianstad. Tränaren och klubben sitter nära varann vid förhandlingsbordet.
Elisbeth Gunnarsdottir blir kvar i Kristianstads DFF? Foto: Bildbylån

– Det finns en ambition både från hennes och föreningens sida om en fortsättning, säger sportchefen Henrik Nygren.

Nästa säsong är ännu ett oskrivet blad på Henrik Nygrens skrivbord. Han har gjort vissa anteckningar i marginalen, samtalen med spelarna är igång.
– Vi har en grundstomme på 10-12 spelare som vi är väldigt intresserade av att behålla. Det är som vanligt i slutet på året, spelarna vill göra klart säsongen innan de bestämmer sig.

Desto märkligare är antalet påskrivna kontrakt över 2015, exakt noll i skrivande stund.

Hela arbetet ligger framför Nygren och kanslikollegorna och allting verkar utgå från ”Betas” signatur.
– Styrelsen har inte löst tränarfrågan. De spelare som är positiva att vara kvar vill först se hur tränarstaben ser ut innan de bestämmer sig helt, säger Henrik Nygren som ser positiva följdeffekter i ett sjunde år med Elisabet Gunnarsdottir.

– Hon har ett enormt kontaktnät som vi försöker dra nytta av, säger han.

Sportchefen blir med ens konkret när han beskriver tilltron till tränarprofilen.
– Det är en fantastisk ledare. Hon är otroligt duktig på att förnya sig hela tiden och lite av mentor och psykolog. Det finns många delar som hon jobbar med och hon är väldigt omtyckt.

Elisabet Gunnarsdottir lägger själv locket på angående diskussionerna med KDFF och vilka krav hon ställer på klubben för att stanna.

Det torde åtminstone inkludera en sund budget. För bara ett par månader sedan var elitlicensen i fara och klubbens ekonomi i gungning.
– Vi måste arbeta på en mycket bredare front, bredda hela vår verksamhet. Sponsorintäkterna är en del men vi vet att vi inte kan öka dem hur mycket som helst. Det handlar också om hur vi kan få olika bidrag och bygga olika projekt där spelarna får vara med och hjälpa till, säger Henrik Nygren.

Hur påverkar ekonomin satsningen framöver?
– Vi har bestämt oss för att vi inte vill hamna i den sitsen en gång till. 2015 kommer att bli ett stålbad men vi är fast beslutna att vi ska ha en minst lika bra spelartrupp som i år och förbättra organisationen.

I helgen gick KDFF i mål med seriespelet. Femteplatsen är en tangering av klubbens bästa notering från 2012 och innebär 200 000 kronor in på klubbkontot.
– Sportsligt sett är det långt över vad vi hoppats. Spelarna har gjort det fantastiskt med tanke på hur det har sett ut för oss när vi inte kunnat betala löner i tid, säger Henrik Nygren.

Han blickar framåt, hoppas först och främst på att förhandlingarna med Elisabet Gunnarsdottir går i lås.

Vad kan hon göra som hon inte gjort under sex år i KDFF?
– Det ska bli intressant att se. Hon har ett nytänk och vill själv utvecklas som ledare. Vi tror på att det kommer att bli ännu bättre, säger Henrik Nygren.