Marija Banusic lämnar Kristianstad

Marija Banusic räknas som en av Sveriges största talanger. De två senaste säsongerna har hon haft Kristianstad som klubbadress, men under måndagskvällen meddelade Banusic på sin instagram att hon lämnar klubben.
Marija Banusic lämnar Kristianstads DFF. Foto: Bildbyrån

Marija Banusic kom till Kristianstad inför säsongen 2013. Innan dess hade hon öst in bollar för Sirius i division ett och var en talang många klubbar ville knyta till sig. Hon valde till slut Skåne och Kristianstad, där har hon spenderat de två senaste säsongerna. Under måndagskvällen meddelade Banusic att två år i KDFF får räcka:

"Med detta vill jag säga att jag åker hem, jag tackar för alla goda stunder och för stödet jag fick under dessa två år. Önskar klubben succé i framtiden och ser fram emot att möta er" skriver Banusic i ett filmklipp från tiden i KDFF.

Banusic har spelat 33 matcher på två säsonger i Damallsvenskan för Kristianstads DFF. Hon har hunnit med att göra sju mål för Skåne-laget. Var Banusic ska spela fotboll nästa säsong framgår inte. Men talangen, som är uttagen i truppen till nästa veckas landskamp mot Tyskland, lär inte sakna erbjudande.

Rainer Fussgänger 2014-10-21 09:44

Spelarna följs av många på de sociala medierna och en information som denna blir snabbt en nyhet. Men gjort är gjort.
Jag tycker att Marija gör rätt, hon kunde ha utvecklats mer än hon faktiskt gjorde, men time is on her side trots allt.
Om hon flyttar hem (till Uppsala) som hon skriver finns det egentligen endast fyra klubbar som kan fungera: Bland dessa ser Eskilstuna och CL-deltagarna KIF Örebro ut som de bästa alternativen.
Lycka till!!!