Mimmi Löfwenius ska dansa hela natten

LSK hanterade favorittrycket, spelade ut med samma styrkemoment i seriefinalen som under hela säsongen. Variationsrikt anfall från alla håll och kanter sänkte Stabaek, Mimmi Löfwenius utmanade och vann duellerna.

– Det här är fin fotboll, sade hon glädjestrålande.

1-0 kom på nick efter frispark, nästa mål med kvicktänkt passningsspel tills luckan uppstod och den definitivt avgörande trean via en långboll till öppet läge.

Så har det sett ut mest hela tiden för de som följt med på topplaget LSK:s matchäventyr. Anfall har varit bästa försvar, även i utsatta lägen.
– Vi är solida, gör mycket mål och har fantastiska spelare på varje position, sade Mimmi Löfwenius.

Hon hjälpte till med spänst i steget och bra bollbehandling i guldmatchen. Ett avgörande över 90 minuter med allt på spel och potential att knäcka den bästa.

Löfwenius inledde ojämnt på högerflanken, gick in för hårt i ett par duster men rättade till balansen.
– Jag kanske satte lite hårt åt, men efter hand börjar vi få det med oss. Sen fick jag kramp, men det är bara att kötta på.

Tröttheten fick aldrig ta över. Med spelare tätt i ryggen plockade hon fram speeden, tog med sig bollen centralt för att frispela diagonallöpande lagkamrater. Kantfinterna fram till inlägg var framgångsrika, direktpassningarna likaså.

I slutet av halvleken hade Stabaekförsvaret all möda att hålla undan för henne. 20-åringen avslutade seriespelet med lysande självförtroende, uppbyggt under året som nyförvärv.
– Skulle jag misslyckas vet jag att det finns nio andra spelare som löper hårt i försvar, sade hon efteråt medan känslorna bara bubblade fram.

Sommaren 2012 vann hon EM med U19-landslaget, ligatiteln smällde högre mitt i guldyran.
– Helt sjukt, vi är det bästa laget i Norge. Det är det fetaste jag upplevt i hela mitt liv, jag kan inte jämföra det med någonting.

Ackompanjerat av körsång med klacken dansade LSK-spelarna upp på prispodiet. Det nöjet hade inte Stabaeks silvermedaljörer, en del tog sig fram på kryckor till medaljutdelningen och underströk säsongens stora problem.

Landslagsprofiler som Ingvild Stensland, Ingvild Isaksen, Cathrine Dekkerhus och Elise Thorsnes saknades i slutspurten, ändå samlade sig Oslolaget och ordnade spänning.

Stark lagmoral men LSK vann mer med ett nästan skadefritt lag, dominerade till det första guldet.

Om tre veckor väntar nästa prestigekamp, med cupfinal mot Trondheims-Örn. Nästa år har de gulsvarta mästarna Norges plats i Champions League.

Det senare kan ge Mimmi Löfwenius skäl att tacka nej till erbjudanden om att flytta hem.
– Inget är klart, men jag tror Lilleström kommer få det kul i framtiden. Det skulle jag inte vilja missa, sade hon.

Löftet för resten av lördagen kändes säkrare:
– Jag ska korka upp den största champagneflaska jag kan hitta och dansa hela natten.