Denise Reddy åter till Sverige

Förra Umeå IK-, Malmö FF- med mera-spelaren Denise Reddy återvänder till Sverige efter att de senaste säsongerna varit verksam som tränare i Danmark och dessförinnan i Linköpings FC.

Vittsjö GIK blir amerikanskans nästa klubbadress. Denise ska dela tränarskapet nästa år tillsammans med Thomas Mårtensson, meddelar klubbens hemsida.

Hon har UEFA-licens och avslutar just nu sin internationella PRO-utbildning som tränare.
- Denise är en kraft som vi ser mycket framemot att få möjligheten att arbeta tillsammans med. Hon kommer att dela huvudansvaret tillsammans med Thomas och deras kompetens och erfarenhet och ledarskap blir en viktig del i vårt fortsatta arbete att utveckla vår Vittsjös GIKs elitverksamhet och bidra till att Hässleholms kommun och vår region kan vara långsiktigt verksamma i Damallsvenskan, säger Vittsjö GIKs sportchef Olof Sixten.

Rainer Fussgänger 2014-11-04 19:45

Härligt! Två kvinnor som tränare i helt mansdominerade Damallvenskan. När kommer vi se den första svenska kvinnan efter Annelie Norén?

Rufus 2014-11-04 20:21

Yes! Reddy ready for Sweden - again! Hoppas hennes sejour i Danmark plus ett ambitiöst utbildningsprogram har höjt hennes tränarkvaliteter. Hoppas också att samarbetet med Mårtensson blir gnisselfritt och till stort gagn för Vittsjö.

Rainers fråga är både intressant på flera sätt. Inte minst detta med att vi väntar på den första svenskfödda tränaren i Damallsvenskan efter, ja... var det inte självaste Pia Sundhage i KIF Örebro runt 2005-2006? Kristianstads Elisabeth "Beta" Gunnarsdottir är ju isländska, amerikanska Denise Reddy var assisterande i Linköpings FC 2011-2012, och fanns det inte en finländsk dam som höll i tömmarna för Stattena för några säsonger sedan?

Det finns förvisso erfarna kvinnliga tränare födda i Sverige, fast några av de bästa är verksamma utomlands, bl.a. i Skottland. Tänker då på Anna Signeul, som borde vara världens kap för damallsvenska klubbar!

Anette Börjesson 2014-11-04 22:44

Så bra med en tränare som bestämt vet vad hon vill och som har lång erfarenhet som spelare själv.
Bara genom att få möjlighet att jobba i ett lag kan man utvecklas sina ledar-tränaregenskaper. Tror det blir perfekt ihop med Thomas som själv har lång erfarenhet. Lycka till "Delle"!