Halland finalklart i Cup Kommunal

För första gången i Cup Kommunals-ammanhang slog Halland ut Stockholm i en semifinal. Trots underläge med 1-0 efter bara 5 minuters spel lyckades Halland vända och vinna med 3-1.

Patrik Bergström, distriktsförbundskapten låter segerrusig på telefon.
– Javisst är jag det. Kommer precis ut ifrån tjejernas omklädningsrum där det dansats och jublats nu en stund efter matchen. Det här känns jättebra och med tanke på att Halland även är i final på pojksidan vet jag att våra spelarutbildare också är mycket glada.

Stockholm distriktsförbundskapten Malvina Nilsson lät av förklarliga skäl inte alls lika uppåt.
– Nej, det här svider förstås. Man vill alltid vinna men idag var Halland oss övermäktiga. Emma Westin gav oss ledningen efter bara 5 minuter och det kan ju kännas som en kanonöppning. Men när Halland strax därefter kvitterade till 1-1 genom Wilma Rydell kändes det faktiskt lite som om luften gick ur oss. Halland är ett välorganiserat lag och idag hade vi inte krafter att sätta emot, tyvärr.

Halland gick till halvtidsvila med en 2-1 ledning, det målet gjorde Ebba Heed. I slutet av andra lyckades man öka på till 3-1 när Matilda Abrahamsson nickade in en hörna. Kan du berätta lite om matchen Patrik?
– Vi hade laddat sen imorse. Samling och kort träning i Kungsbacka, sen åt vi lunch och därefter åkte vi till Borås för matchen. Det har varit en positiv känsla hela dagen och även om Stockholm tog ledningen kände jag mig inte så orolig. Kvitteringen gav ny energi och när vi sen lyckades fånga in dem i vårt täta defensiva nät, tvingade dem att börja om sin speluppbyggnad gång på gång, så kände jag att det nog kunde gå vägen det här. Stockholm med sina tre backar öppnade också för våra snabba yttrar och det i sin tur gav ytor i mitten förstås. Tjejerna genomförde matchen precis som vi ville och nu väntar en härlig final i juni. Det ska bli så kul, säger Patrik till damfotboll.com.