Supercupfinal som testmatch

Supercupen mellan FC Rosengård och Linköpings FC blir en rejäl genomkörare för två lag som står inför sina respektive kvartsfinaler i Women´s Champions League om en vecka. Senast i onsdags var landslagsspelarna med sina respektive landslag och många kom hem under fredagen.
markus Tilly, tränare FC Rosengård som spelar Supercupen mot Linköping på söndag. Foto: Bildbyrån

För FC Rosengård har det blivit kännbara återbud och tränare Markus Tilly berättar om läget på skadefronten?
– Ramona Bachmann spelar inte i söndags och det blir en kamp mot klockan om hon ska hinna bli spelklar till första mötet med Wolfsburg. Kirsten Van de Ven spelar inte heller då hon har fått en liten smäll mot huvudet och känner av det.

Senast FC Rosengård och Linköpings FC möttes på Malmö IP var i en seriematch där Linköping vann med 3-2 och på frågan om det finns någon känsla av att ta revansch svarar FC Rosengårds tränare Markus Tilly.
– Den finns väl där samtidigt som det finns andra saker att ta fasta på än revansch. Det är en ny match och det gäller en ny titel, det räcker bra som motivationshöjare.

Som ren genomkörare inför Champions League kan ni knappast ha fått bättre motstånd?
– Så är det absolut. Vi får en mycket bra match inför vår uppladdning till den matchen och förhoppningsvis några svar på var vi står i dagsläget. Vi har spelat fem träningsmatcher och vunnit samtliga, varav två mot tufft killmotstånd och det känns som om vi står på en högre nivå nu än ifjol.

Samma sak säger nyutnämnda lagkaptenen Lina Nilsson, nyss hemkommen ifrån Algarve Cup.
– Ja, vi är ett mycket sammansvetsat gäng och jag tycker det känns som att vi har lyft oss i väldigt mycket jämfört med i fjol.

Amanda Ilestedt som för en gångs skull inte varit med landslaget utan fått träna på hemmaplan instämmer också.
– Det känns som om vi har haft en jättestor utveckling och vi har verkligen förbättrat kommunikationen inom laget, samtidigt som vi också vågar vara lite tuffare mot varandra ute på träningen både i spelet och verbalt. Kanske ingen stor grej men för oss känns det som ett lyft.

På söndagen kan FC Rosengård eller Linköpings FC bli först med att ha tre Supercup-titlar, båda har vars två. Vad vill du få för besked som gör dig glad, förutom vinst i matchen, på söndag och är det viktigt att vinna Supercupen?
– Det är alltid kul att vinna och att ta hem en titel till kan aldrig vara fel. I övrigt vill man få besked om att vi det vi jobbat med under vintern sitter. Att vi kan hålla ihop försvarsspelet, vara tydliga i anfallsspelet och tydliga mot varandra, alltså att kommunikationen på plan funkar.

Mamö ip söndag kl 13.00. Matchen sänds i TV 12.